Nakon desetaka tisuća prijava napokon je pronađen novi Karate Kid

Foto: Instagram/@definitelynotbenwang/Minh Nguyen

STUDIO Sony Pictures pronašao je novog Karate Kida. Glavnu ulogu u popularnoj franšizi igrat će Ben Wang, zvijezda Disneyjeve serije American Born Chinese, potvrdio je The Hollywood Reporter.

Studio je rekao da se za ulogu prijavilo više od 10.000 glumaca diljem svijeta, a Wanga su odabrali zbog izvanredne audicije. Također je pomogla činjenica da glumac priča kineski i bavi se raznim borilačkim vještinama.

Ralph Macchio i Jackie Chan, zvijezde prethodnih nastavaka Karate Kida, ponovit će svoje uloge u novom nastavku.

Detalji radnje nisu poznati, ali zna se da će novi nastavak pratiti tinejdžera s istočne obale SAD-a, koji će pronaći snagu u borilačkim vještinama uz pomoć jednog ili dva mentora.

Scenarij za film napisao je Rob Lieber, a režirat će ga Jonathan Entwistle, redatelj popularnih serija I’m Not Okay With This i The End of the F…ing World.

Franšiza Karate Kid dosad je zaradila više od 600 milijuna dolara diljem svijeta. Prvi film izašao je 1984. godine, s Ralphom Macchiom u glavnoj ulozi. Njegovog mentora utjelovio je Pat Morita, koji je za svoju izvedbu nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Remake prvog serijala izašao je 2010. godine, s Jadenom Smithom u glavnoj ulozi. Njegovog mentora utjelovio je Jackie Chan.

Novi nastavak Karate Kida imat će premijeru 13. prosinca ove godine.

Pročitajte više