Netflix radi na nastavku hvaljenog serijala koji ima više od 80% na Rotten Tomatoesu

Screenshot: YouTube/Netflix

AMERIČKI književnik R.L. Stine potvrdio je da Netflix radi na adaptaciji njegovog romana The Prom Queen, koji je dio popularnog serijala Ulice straha (Fear Street), piše Variety.

"Filmske novosti: Konačno mogu najaviti da novi film iz serijala Fear Street kreće u produkciju na Netflixu. Baziran je na mom romanu The Prom Queen. Dobra vijest!" napisao je Stine na svom X profilu.

The Prom Queen će pratiti tinejdžericu Lizzie McVay, jednu od kandidatkinja za titulu kraljice maturalne večeri. Nakon što ostale kandidatkinje bivaju brutalno ubijene, McVay mora otkriti tko stoji iza ubojstava kako bi spasila vlastiti život.

Netflix je dosad adaptirao tri Stineova romana, a sva tri filma režirala je redateljica Leigh Janiak. Glavne uloge u filmovima igrali su Kiana Madeira, Olivia Scott Welch i Benjamin Flores Jr.

Filmovi Ulica straha, 1. dio: 1994. (Fear Street Part One: 1994), Ulica straha, 2. dio: 1978. (Fear Street Part Two: 1978) i Ulica straha, 3. dio: 1666. (Fear Street Part Three: 1666) stigli su na Netflix u srpnju 2021. godine i odmah su postali hit među korisnicima streaming-servisa. Filmovi su pratili grupu tinejdžera iz gradića Shadysidea u Ohiju, koji su istraživali misteriozne pojave koje opsjedaju njihov grad.

Netflixova trilogija pokupila je brojne pohvale, a mnogi je smatraju jednom od najboljih modernih adaptacija horora. Kritičari Rotten Tomatoesa prvi su film ocijenili s 84%, drugi s 87%, a treći s 88%. Sva tri filma i dalje su dostupna na Netflixu.

 

 

Pročitajte više