Netflixov novi film je najgledaniji u Hrvatskoj i svijetu unatoč lošim ocjenama

Screenshot: Youtube/Netflix

NETFLIXOV najnoviji akcijski film Heart of Stone, s Gal Gadot u glavnoj ulozi, već dominira ljestvicama gledanosti, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj, prema podacima sa stranice FlixPatrol. Film je režirao Tom Harper, koji je radio na seriji Peaky Blinders, dok su scenarij napisali Greg Rucka i Allison Schroeder. Film je premijerno prikazan 11. kolovoza.

UPOZORENJE Tekst sadrži spoilere! Ako još uvijek ne želite znati detalje iz filma Heart of Stone, nemojte čitati dalje.

Radnja filma 

Gadot je u filmu utjelovila Rachel Stone, hakericu koja radi za Tajnu obavještajnu službu (MI6), a njen time čine agenti Parker (Jamie Dornan), Yang (Jing Lusi) i Bailey (Paul Ready). No, MI6 ne zna da je Stone špijunka koja radi za tajnu organizaciju nazvanu Charter.

Charter se sastoji od četiri tima, kojima upravlja superračunalo nazvano The Heart. Ovo računalo može predvidjeti budućnost i analizira svaki mogući scenarij kako bi agenti spasili što više života. 

Tijekom jedne misije na kojoj je Stone bila sa svojim MI6 timom, hakerica Keya Dhawan (Alia Bhatt) je upala u sustav tajne službe, nakon čega je počnu loviti i MI6 i Charter. Tijekom lova na Keyu Parker doznaje da je Stone Charterova špijunka, nakon čega ubija cijeli njen tim, a u nju ubrizga lokator, koji će mu pomoći da locira sjedište Chartera i The Heart. 

Parker i Dhawan rade skupa i pokušavaju uništiti Charter, ali na različite načine. Parker želi iskoristiti The Heart kako bi ubio sve agente Chartera, jer je u prošlosti radio za njih i cijeli njegov tim je poginuo tijekom jedne misije. Dhawan samo želi razotkriti Charter svijetu i osvetiti se milijarderu koji je ubio njene roditelje.

Kako završava Heart of Stone?

Kada Dhawan shvati da je Parker postao opsjednut moći i da zbog njega stradavaju nevini ljudi, odluči se pridružiti Stone kako bi ga zaustavila. Stone i Dhawan uspijevaju u tome, a Dhawan odlazi u zatvor zbog svojih zločina. Ipak, četiri mjeseca kasnije Stone joj dolazi u posjet kako bi joj javila da je odlučila i dalje raditi za Charter, ali pod dva uvjeta.

Prvi uvjet je da neće slijepo slijediti što joj govori The Heart. Kada The Heart odluči da agenti ne bi trebali napraviti ništa, Charter će poslati Stone na misiju. To je zato što se Stone ne želi uvijek voditi logikom, već želi slijediti i svoje osjećaje i intuiciju.

Drugi uvjet za nastavak suradnje je bio taj da se Dhawan pridruži njenom timu, jer joj nedostaje njen stari MI6 tim. Dhawan se na kraju uz magenta Jacka (Matthias Schweighöfer) pridružuje timu koji vodi Stone, a ovaj završetak otvara vrata potencijalnim nastavcima na film.  

Podijeljena mišljenja kritičara i gledatelja 

Kritičari su na portalu Rotten Tomatoes film ocijenili s 32%, dok je publika dala ocjenu 61%. Film nije prošao puno bolje ni na IMDb-ju gdje ima ocjenu 5.7.

"Heart of Stone se fokusirao na inherentnu karizmu koju posjeduje Gadot, bez da je pokazao neke nove distinktivne elemente koji će mu pomoći da ne izgleda kao blijeda kopija Nemoguće misije", napisao je Brian Lowry iz CNN-a. "Film je imao veliki potencijal, ali ga je sabotirao dosadan scenarij. Unatoč karizmi Alie i Gal, Heart of Stone je samo prosječan film", dodala je Anupama Chopra s portala Film Companion. 

Ipak, dio kritičara je na film gledao nešto pozitivnije. "Gadot je divna u ulozi, a i ostatak glumačke postave ne zaostaje za njom. Ako je ovo prvi film u franšizi nalik na Nemoguću misiju, kao što su producenti rekli da će biti, jedva čekam vidjeti nastavak", napisao je Stephen Romei za The Australian.

"Heart of Stone nije revolucionaran. Ali ovaj Netflixov film s Gal Gadot u glavnoj ulozi solidan je, a pomaže mu jaka glumačka postava i općenito dobra izvedba, tako da je vrijedan gledanja", napisao je Brandon Zachary iz CBR-a.

 

Pročitajte više