Nova Disneyjeva serija premašila je sva očekivanja, ljudi pišu: "Ovo je izvrsno"

Screenshot: YouTube/Disney

ANIMIRANA superherojska serija X-Men '97 stigla je na Disney+ prije šest dana i brzo stekla status jedne od najgledanijih animiranih serija dostupnih na platformi. Prema Varietyju, X-Men '97 pregledan je četiri milijuna puta u prvih pet dana prikazivanja.

Serija je nastavak na X-Men: The Animated Series, koji se prikazivao od 1992. do 1997. godine. No, mogu je pratiti i gledatelji koji nisu upoznati sa starijom serijom.

Radnja prati tim X-Men, nakon što je ostao bez svog voljenog vođe, profesora Charlesa Xaviera. Tim mutanata, koje predvodi Cyclops, susreće se s novim neprijateljima u svijetu koji još uvijek nije spreman prihvatiti mutante.

 

Glumačku postavu čine Ray Chase kao Cyclops, Jennifer Hale kao Jean Grey, Alison Sealy-Smith kao Storm, Cal Dodd kao Wolverine, JP Karliak kao Morph, Lenore Zann kao Rogue, George Buza kao Beast, AJ LoCascio kao Gambit, Holly Chou kao Jubilee, Isaac Robinson-Smith kao Bishop, Matthew Waterson kao Magneto i Adrian Hough kao Nightcrawler.

Glavni scenarist serije je Beau DeMayo, a redatelji su Jake Castorena, Chase Conley i Emy Yonemura. DeMayo radi i kao izvršni producent uz Brada Winderbauma, Kevina Feigea, Louisa D’Esposita i Victoriju Alonso.

Odlične reakcije kritičara i gledatelja

X-Men '97 trenutno ima ocjenu 98 posto na Rotten Tomatoesu. Kritičar William Goodman s portala The Wrap napisao je da serija "premašuje sva očekivanja", dok je Alison Herman za Variety napisala da serija istovremeno uspijeva biti nostalgična i privući novu publiku.

Nadalje, društvene mreže preplavljene su pozitivnim komentarima koje su ostavili obožavatelji serije.

"Pogledao sam ovo prije par sati. Epizode koje su dosad izbacili su izvrsne", "Uspjelo im je. Ovo je prekrasno", "Fenomenalno", "Serija je izvrsna", samo su neki od komentara na Redditu.

X-Men '97 dostupan je na streaming servisu Disney+, gdje svaki tjedan izlaze nove epizode. Prva sezona imat će deset epizoda, a počeo je i razvoj druge i treće sezone.

 

Pročitajte više