Nova sezona američke hit serije premašila je milijardu sati gledanja na Netflixu

Foto: Press

PRVI dio četvrte sezone hit serije Stranger Things izašao je krajem svibnja i oduševio gledatelje. Drugi dio iste sezone stigao je prije koji dan, 1. srpnja, te je fanove serije također prikovao za ekrane.

Četvrta sezona Stranger Thingsa tako je postala druga Netflixova serija koja je ikad premašila milijardu sati gledanja, javlja The Verge. Prva na tom popisu je i dalje južnokorejska serija Squid Game.

Netflix je objavio podatke za serije na engleskom jeziku. Na toj tablici stoji da je Stranger Things najgledaniji sadržaj na engleskom jeziku te da su gledatelji od izlaska nove sezona Stranger Thingsa gledajući seriju proveli 1.15 milijardi sati. Serija je bila u prvih 10 na Netflixu u 93 različite države, a povećanje popularnosti doživjele su i prethodne sezone.

Netflixov sustav mjerenja prilično je neobičan. Platforma prati koliko je serija gledana u prvih 28 dana nakon objavljivanja, a te brojke variraju ovisno o tome koliko je ukupno epizoda te koliko one traju. Epizode Stranger Thingsa traju više od sat vremena, što seriji već u startu daje mogućnost da lakše dođe na vrh ove Netflixove ljestvice. 

Podsjećamo, nekoliko minuta nakon premijere drugog dijela četvrte sezone Stranger Thingsa Netflix se srušio. Samo nekoliko minuta nakon što su stigle posljednje epizode, streaming servis se srušio uz poruku korisnicima: "Molimo pokušajte ponovo kasnije." Tehničke poteškoće dokaz su koliko su obožavatelji uzbuđeni doznati što će biti s njihovim omiljenim junacima.

 

Pročitajte više