Objavljen trailer za Silent Night: John Woo se vratio u Hollywood nakon 20 godina

Screenshot: Youtube/Lionsgate

STUDIO Lionsgate je objavio prvi trailer za akcijski triler Silent Night, najnoviji film legendarnog redatelja Johna Wooa. Woo se proslavio hitovima poput Čovjeka bez lica, Slomljene strijele, Teške mete i Nemoguće misije 2, a Silent Night mu je prvi holivudski film u posljednjih 20 godina. 

Glavnu ulogu u filmu igra Joel Kinnaman, koji je utjelovio oca čiji sin je bio kolateralna žrtva u pucnjavi između dvije bande. Kinnamanov lik je zbog zadobivene ozljede ostao nijem, a nakon smrti sina je počeo rigorozno trenirati kako bi se osvetio članovima bande koji su mu uništili život.

 

Zanimljivo je da Woo nije htio koristiti dijaloge i umjesto toga je najveći fokus stavio na vizualne aspekte i filmsku glazbu. 

“Ovo je jako zanimljiv film. Cijeli film je bez dijaloga. To mi je omogućilo da koristim vizualne elemente kako bih ispričao priču, kako bih pokazao što osjeća lik. Umjesto jezika koristili smo glazbu. Ovaj film je potpuno fokusiran na ono što vidimo i ono što čujemo”, izjavio je redatelj tijekom intervjua za Vulture. 

Uz Kinnamana u filmu glume Scott Kid Cudi Mescudi, Catalina Sandino Moreno i Harold Torres. Scenarij za film je napisao Robert Archer Lynn, a među producentima se našao i Basil Iwanyk kojeg najbolje znamo kao producenta franšize John Wick. 

Silent Night će biti premijerno prikazan 1. prosinca ove godine. 

Pročitajte više