Odgođeno je snimanje novog nastavka Batmana

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

SNIMANJE filma The Batman Part II, s Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi, odgođeno je sa studenog 2023. na ožujak 2024., piše Midgard Times. Do odgode je najvjerojatnije došlo zbog štrajka Saveza američkih scenarista (WGA), s obzirom na to da su redatelj i scenarist Matt Reeves te scenarist Mattson Tomlin aktivni sudionici štrajka koji zahtijeva pravedne plaće i uvjete rada za sve scenariste. Pretpostavlja se da odgoda snimanja neće utjecati na premijeru filma, koji bi trebao izaći u listopadu 2025.

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

Spin-off serija The Penguin je također zaustavila produkciju zbog štrajka. Serija je započela sa snimanjem u ožujku ove godine, a temelji se na liku Oswalda Cobblepota, koji je poznat kao Pingvin, i kojeg glumi Colin Farrell.

The Batman Part II će biti dio vlastitog DC-jevog filmskog svemira i neće biti povezan s filmskim svemirom Jamesa Gunna, koji će uključivati novu verziju Supermana, Batmana i Robina i filma The Brave and the Bold.

The Batman prati Batmanovu drugu godinu borbe protiv kriminala, u kojoj se suočava s nizom brutalnih zločina, a susreće likove poput Žene mačke, Pingvina, Carminea Falconea i Riddlera. The Batman Part II će nastaviti gdje je prvi film završio, a moguće je da će se kao glavni zlikovac pojaviti Joker, kojeg glumi Barry Keoghan. 

Robert Pattinson, Zoë Kravitz, Barry Keoghan, Andy Serkis, Jeffrey Wright i Colin Farrell ponovit će uloge iz prvog filma u nastavku. Matt Reeves će režirati film koji se temelji na scenariju koji su napisali on i Mattson Tomlin. Film produciraju Dylan Clark, Geoff Johns i Michael Uslan, a Warner Bros. Pictures je zadužen za distribuciju.

Pročitajte više