Orlando Bloom htio bi zaboraviti da je ikada glumio u epskom spektaklu iz 2000-tih

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

ORLANDO Bloom sa zadovoljstvom se prisjeća snimanja Pirata s Kariba i Gospodara prstenova, ali epski spektakl Troja (Troy), redatelja Wolfganga Petersona, htio bi potpuno zaboraviti.

Zvijezda Gospodara prstenova jučer se pojavila u YouTube serijalu Know Their Lines, koji vodi časopis Variety. Glumac je trebao pogoditi u kojim filmovima iz njegove opsežne filmografije se pojavljuju određeni citati. Zapeo je kada je došao red na citat koji izgovori Paris, lik kojeg je utjelovio u Troji. Bloom je nakon toga priznao da se ne želi ni prisjetiti Troje.

 

"O moj Bože, Troja. Wow. Mislim da sam taj film jednostavno izbrisao iz sjećanja", izjavio je Bloom. "Nisam htio raditi na tom filmu. Nisam htio glumiti tog lika."

"Film je bio sjajan. Tu je bio Brad Pitt. Tu su bili Eric Bana i Peter O'Toole", dodao je Bloom. "Ali, kako sam ja trebao glumiti tog lika? To je bilo protivno svemu što sam osjećao."

"U jednom trenutku, Paris puže po podu nakon što ga je netko pretukao i svog brata hvata za nogu. Mislio sam: 'Neću to moći izvesti.' Jedan od mojih agenata mi je rekao: 'Ali taj trenutak je vrhunac svega!' Povjerovao sam mu. Mislim da sam zbog toga izbrisao film iz svog sjećanja."

Troja je imala premijeru na ljeto 2004. godine i zaradila je gotovo 500 milijuna dolara na svjetskim kino blagajnama. Film, koji se temelji na Homerovoj Ilijadi, imao je zvjezdanu glumačku postavu koja je uključivala Blooma, Pitta, Banu, O'Toolea, Diane Kruger, Briana Coxa, Seana Beana, Brendana Gleesona i druge. Bloomov lik, Paris, princ je Troje čija afera s kraljicom Helenom (Kruger) dovodi do Trojanskog rata.

Pročitajte više