Ove filmske zvijezde nisu se podnosile iza kulisa

Screenshot: YouTube/Warner Bros.

FILMSKE zvijezde ponekad imaju tako uvjerljivu kemiju da je teško povjerovati da nisu ljubavnici ili prijatelji u stvarnom životu. No, za svakog Leonarda DiCaprija i Kate Winslet, koji su postali dugogodišnji prijatelji nakon snimanja Titanica, postoje Ryan Gosling i Rachel McAdams, koji se nisu podnosili tijekom snimanja.

U nastavku donosimo neke od najpoznatijih glumaca i glumica koji su na velikim platnima glumili romantične parove ili prijatelje, ali se nisu slagali u stvarnom životu.

Harrison Ford i Sean Young: Blade Runner

Prema portalu Far Out, Harrison Ford i Sean Young mrzili su se na setu Blade Runnera, no nije poznato zašto. Mnogi vjeruju da je do sukoba došlo jer su imali drukčiji pristup poslu. Nadalje, ni Ford ni Young nisu se slagali s redateljem Ridleyjem Scottom zbog uvjeta na setu.

Fordu se nije svidjelo što je morao provesti 50 noći na kiši kako bi snimio jednu scenu, a Young je rekla da se redatelj naljutio na nju kada mu je rekla da ne želi biti u vezi s njim.

Ryan Gosling i Rachel McAdams: Bilježnica (The Notebook)

Ryan Gosling i Rachel McAdams utjelovili su jedan od najpoznatijih filmskih parova svih vremena, no unatoč odličnoj kemiji, njihov odnos iza kulisa bio je toliko loš da je redatelj Nick Cassavetes morao raditi intervencije. 

Glumci su se toliko svađali da je Gosling u jednom trenutku zamolio redatelja da zamijeni glavnu glumicu jer nije mogao surađivati s McAdams u jednoj sceni. Redatelj ih je uspio smiriti, a nakon toga su se počeli ponašati profesionalno. Gosling i McAdams čak su ušli u vezu godinu dana nakon premijere filma.

Tommy Lee Jones i Jim Carrey: Batman zauvijek (Batman Forever)

Tommy Lee Jones i Jim Carrey glumili su negativce Two-Facea i Riddlera u filmu "Batman zauvijek", a za svoje su izvedbe pokupili brojne pohvale. No, njihov odnos bio je pun tenzija jer Jones nije podnosio mlađeg glumca.

"Konobar mi je rekao: 'Čujem da radite s Tommyjem Lee Jonesom. On sjedi tamo u kutu i jede večeru.' Otišao sam do njega i rekao mu: 'Hej, Tommy, što ima?' i u tom trenutku je problijedio", prisjetio se Carrey tijekom jednog intervjua, prenosi The Hollywood Reporter.

"Tresao se od bijesa, kao da sanjari o tome da me ubija ili nešto slično. Zagrlio me je i rekao: 'Mrzim te. Stvarno mi se ne sviđaš.' Ja sam ga pitao: 'U čemu je problem?' i sjeo za njegov stol, što vjerojatno nije bilo pametno. Odgovorio mi je: 'Ne odobravam tvoje glupiranje'", dodao je glumac.

Sophia Loren i Marlon Brando: Grofica iz Hong Konga (A Countess from Hong Kong)

Screenshot: YouTube

Sophia Loren je u svom memoaru Yesterday, Today, Tomorrow: My Life otkrila da se ona i Marlon Brando nisu slagali na setu romantične komedije koju je režirao Charlie Chaplin. Glumica je rekla da ju je Brando počeo pipkati, zbog čega je počela vikati na njega.

"Odjednom je stavio svoje ruke na mene. Okrenula sam se i počela vikati na njega, kao mačka kad joj staneš na rep. Rekla sam mu: 'Da se više nikad nisi usudio učiniti tako nešto. Nikada više'", napisala je Loren, prenosi Independent. "Kad sam ga prostrijelila pogledom, izgledao je tako sitno i nemoćno, kao žrtva vlastitih postupaka. Više nikada to nije učinio, ali nakon toga je bilo jako teško raditi s njim."

Tom Hardy i Charlize Theron: Pobješnjeli Max: Divlja cesta (Mad Max: Fury Road)

Novinar Kyle Buchanan u svojoj knjizi Blood, Sweat & Chrome: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road, opisao je sukob između Toma Hardyja i Charlize Theron u filmu Pobješnjeli Max: Divlja cesta.

Theron i ostatak filmske ekipe žalili su se zbog Hardyjevog neprofesionalnog ponašanja, koje je uključivalo svakodnevno kašnjenje na filmski set. Hardy je jednom prilikom kasnio više od tri sata, dok su ga kolege čekale u pustinji gdje se odvijalo snimanje.

Kada se napokon pojavio na setu, Theron mu je rekla da je bezobrazan, a producentima je rekla da mu naplate tisuću dolara za svaku minutu koju kasni. Hardy i Theron nisu se htjeli ni pogledati kada nisu bili ispred kamera.

Bette Davis i Joan Crawford: Što se dogodilo s Baby Jane? (Whatever Happened to Baby Jane?)

Sukob Bette Davis i Joan Crawford bio je toliko legendaran da je inspirirao prvu sezonu hvaljene serije Feud. Glumice su bile suparnice godinama, a jedini film na kojem su surađivale bio je psihološki triler Što se dogodilo s Baby Jane?.

Kako navodi portal Entertainment Weekly, zvijezde filma su se toliko mrzile da je dolazilo do fizičkih okršaja. U jednoj sceni, Davis je tako jako lupila Crawford, da je glumica trebala šavove. Isto tako, Hollywoodom su kružile glasine da je Crawford nosila pojas s utezima kada ju je Davis trebala vući tijekom snimanja, jer je znala da Davis ima problema s leđima.

Pročitajte više