Ovi glumci odrasli su u siromaštvu, a danas su svjetske zvijezde

Foto: EPA

FILMOVI nas često odvode u fantastične svjetove gdje se likovi suočavaju s raznim izazovima i postižu nevjerojatne rezultate. Neki glumci koji igraju takve likove prošli su kroz jednako teške životne izazove. Iako je nepotizam raširen u industriji zabave, mnogi glumci dolaze iz skromnih uvjeta te su se u djetinjstvu i ranoj mladosti borili sa siromaštvom. Prema MovieWebu, ovo su neki od glumaca koji su odrasli u siromaštvu i njihove priče mogu nam poslužiti kao inspiracija.

Tom Cruise

Foto: EPA

Iako je danas jedan od najbogatijih glumaca u svijetu, Tom Cruise odrastao je u vrlo skromnim uvjetima. Djetinjstvo je proveo putujući od mjesta do mjesta zbog stalnih promjena posla njegovog oca. Već s osam godina počeo je raditi kako bi pomogao svojoj obitelji. Filmovi su mu bili izvor sreće, a karte za kino je kupovao novcem koji je zaradio. Neke od njegovih najpoznatijih uloga su u filmovima Top Gun, Nemoguća misija i Jerry Maguire.

Jim Carrey

Foto: EPA

Kada je Carreyjev otac ostao bez posla, obitelj je bila prisiljena živjeti u kombiju. Jim je napustio školu i radio u tvornici. Unatoč teškim uvjetima održao je optimizam te je uz vjeru u vlastite glumačke sposobnosti postigao uspjeh na filmskom platnu. Danas je jedan od najboljih glumaca u komedijama, a poznat je po filmovima Ace Ventura, Glup i gluplji te Kako je Grinch ukrao Božić.

Leonardo DiCaprio

Foto: EPA

DiCaprio je odrastao u teškim uvjetima u Los Angelesu, okružen zločinima i nasiljem. Suočavanje s takvom stvarnošću ga je potaknulo da postigne bolji život i makne se iz loše sredine. Nikad nije upao u zamku droga ili alkohola iako su ga te supstance okruživale cijelo djetinjstvo. Između ostalog, poznat je po ulogama u Titaniku, Vuku s Wall Streeta i Otoku Shutter. 

Shia LaBeouf

Foto: EPA

Shia LaBeouf je odrastao u siromašnoj umjetničkoj obitelji u Echo Parku u Kaliforniji. Kako bi pomogao svojoj obitelji, s deset godina je odlučio pronaći posao. Unatoč strahu od publike počeo je nastupati kao stand-up komičar. Kad je bio tinejdžer, roditelji su mu se rastali, a on je ostao s majkom, čiji su financijski problemi postajali sve veći.

Njegova karijera započela je ulogom u humorističnoj televizijskoj seriji Even Stevens, a kasnije je postigao uspjeh u filmskoj industriji. Glumio je u Transformerima, Indiani Jonesu i Srcu od čelika.

Joaquin Phoenix

Foto: EPA

Joaquin Phoenix je rođen u obitelji koja je bila dio problematične sekte. Živio je u ekstremnom siromaštvu, borio se sa štakorima i nedostatkom osnovnih higijenskih uvjeta, a uz sve to bio je zlostavljan. Kad je imao tri godine, obitelj se preselila iz Venezuele u Miami. Kasnije je s braćom i sestrama napustio roditelje te su pjevali na ulicama Los Angelesa kako bi preživjeli.

Uz svog brata Rivera Phoenixa, koji je preminuo vrlo mlad, Joaquin je uspio ostvariti značajnu karijeru u svijetu glume. Neke od njegovih poznatih uloga su u Gladijatoru, Hotelu Ruanda i Jokeru.

Viola Davis

Foto: EPA

Viola Davis imala je teško djetinjstvo obilježeno nedostatkom novca za hranu, odjeću i osnovne potrepštine. Živjela je u kući bez struje, plina i tople vode, punoj štakora. No njen san o uspjehu bio je jači od svega te je glumu shvatila kao terapeutski proces.

Zbog teške prošlosti suosjeća s drugima u sličnim situacijama. Glumila je u filmovima Ograde, Tajni život kućnih pomoćnica i Oceanovih 11. 

Demi Moore

Foto: EPA

Prije nego što je rođena, Demi Moore je ostala bez biološkog oca, a njena majka se udala za muškarca koji je imao problema sa zadržavanjem posla. Kao tinejdžerica bila je istraumatizirana zbog seksualnog napada. No, nakon što je napustila školu i obiteljski dom, uspjela se izdići iznad svih izazova, a karijeru je započela kao model.

Kasnije je postala jedna od najuspješnijih glumica devedesetih. Neke od njenih najpoznatijih uloga su u filmovima G.I. Jane, Duh i Charliejevi anđeli.

Mark Wahlberg

Foto: EPA

Mark Wahlberg bio je najmlađi od devetero djece u svojoj obitelji, a djetinjstvo mu je bilo prožeto financijskim problemima. Nakon rastave roditelja upao je u svijet droge i nasilja, zbog čega je završio u zatvoru. Međutim, odlučio je promijeniti svoj život i započeo je karijeru kao pjevač u bendu Marky Mark and the Funky Bunch.

Uskoro je prešao u glumačke vode te je ostvario značajan uspjeh u filmovima kao što su Ted, Pokojni i serijal Transformeri.

Mila Kunis

Foto: EPA

Mila Kunis potječe iz obitelji ukrajinskih imigranata koji su teško živjeli nakon preseljenja u Ameriku. Jezik im je bio velika prepreka, a često su jeli juhu od kečapa da bi utažili glad. Kunis je danas jedna od najbogatijih glumica, ali ističe koliko je važno da djeca budu odgojena bez osjećaja privilegiranosti.

Proslavila se ulogom u seriji Lude sedamdesete, a poznata je i po ulogama u filmovima kao što su Crni labud i Prijatelji s povlasticama.

Arnold Schwarzenegger

Foto: EPA

Arnold Schwarzenegger je odrastao bez osnovnih životnih uvjeta - novca, hladnjaka, opskrbe vodom. Tek kad je počeo ići u teretanu, s 15 godina, susreo se s tuš-kabinom. Unatoč siromaštvu sanjao je o boljem životu. Fascinacija bodybuildingom omogućila mu je ulazak u svijet filma, a naporan rad na tijelu mu je donio nagradu Mr. Olympia, koja se dodjeljuje najboljim svjetskim bodybuilderima.

Izgradio je uspješnu karijeru, i kao glumac i kao političar, te postao jedno od najprepoznatljivijih lica Hollywooda kroz uloge u Terminatoru, Predatoru i Conanu barbarinu. 

Pročitajte više