Ovo je trenutno druga najgledanija serija na Netflixu, mnoge podsjeća na Johna Wicka

Screenshot: YouTube/Netflix

NA NETFLIX je 1. ožujka stigla francuska akcijska serija Furies, koju su kreirali Jean-Yves Arnaud i Yoann Legave. Seriju je režirao Cedric Nicolas-Troyan, redatelj filmova The Huntsman: Winter's War i Kate.

Serija Furies se u roku od par dana popela na drugo mjesto Netflixove globalne ljestvice gledanosti, a u Hrvatskoj se trenutno nalazi na trećem mjestu.

UPOZORENJE Tekst sadrži spoilere za prvu epizodu serije Furies! Ako još uvijek ne želite znati detalje iz serije, nemojte čitati dalje.

Serija prati naizgled prosječnu studenticu Lynu Guerrab koja u Parizu živi sa svojim dečkom, policajcem Elijem. Lyna objašnjava da je Pariz više od grada svjetla i grada ljubavi te da njime vlada šest mafijaških obitelji. Ove obitelji pod kontrolom drži misteriozna žena poznata samo kao The Fury. Svaki put kada mafijaši prijeđu granice, ona ih kažnjava.

Lynini roditelji također su upleteni u mrežu mafijaša jer njezin otac radi kao knjigovođa za neke od najuspješnijih kriminalaca. Nakon što je roditelji pozovu na rođendansku proslavu, Lyna ih odluči posjetiti, iako ne podržava posao kojim se bave.

Nepoznati napadač tijekom proslave ubija njezina oca i ozljeđuje njezinu majku, a Lyna završava u zatvoru jer odbija surađivati s policijom koja je uvjerena da je radila sa svojim roditeljima.

Uvjerena da je za ubojstvo njezina oca kriva The Fury, Lyna u zatvoru počinje trenirati i planirati svoju osvetu.

Glumačku postavu serije čine Lina El Arabi, Marina Foïs, Steve Tientcheu, Quentin Faure, Jeremy Nadeau, Sandor Funtek, Eye Haidara, Fatima Adoum, Mathieu Kassovitz i mnogi drugi.

Gledatelji uspoređuju seriju s Johnom Wickom

Kritičar Andy Meek s portala BGR opisao je Furies kao "žensku verziju Johna Wicka, smještenu u Francuskoj". S njim se složio i jedan korisnik Reddita koji je također uočio sličnost s poznatom akcijskom franšizom.

"Moja žena i ja sinoć smo pogledali prvih nekoliko epizoda serije Furies na Netflixu. Iako je glavni lik žena, vidljive su sličnosti s franšizom John Wick", napisao je korisnik Reddita.

"Ovo je kao francuska verzija Continentala, najbolja francuska serija ikad", "John Wick u Parizu, jako je dobro", "Najbolja serija", "Ovo morate pogledati", neki su od komentara na YouTubeu.

Pročitajte više