Patrick Wilson je nakon premijere pogledao samo jedan film na kojem je radio

Foto: EPA/Screenshot: Youtube/Paramount

PATRICK Wilson, glumac kojeg danas najbolje znamo po ulogama u horor franšizama Insidious i The Conjuring, nedavno je otkrio da je Watchmen, redatelja Zacka Snydera, jedini film u kojem je glumio, a koji je pogledao nakon premijere, piše IndieWire. 

Wilson je u filmu glumio uz Malin Åkerman, Jackieja Earlea Haleyja, Billyja Crudupa, Matthewa Goodea, Jeffreyja Deana Morgana i Carlu Gugino. Film je nakon svoje premijere u 2009. godini pokupio miješane kritike, ali Wilson je i dalje veliki fan Snyderove interpretacije popularnog stripa Alana Moorea.

 

“Znao sam da je Zack ispred svog vremena”, rekao je glumac. “Glupo je reći da publika nije bila spremna za tako nešto. Ali takvi filmovi su potrebni. Trebate tako mračne filmove kako biste dobili one optimistične, poput Avengersa.” 

“Volio bih sada raditi na tom filmu. Vjerujem da bi to bilo odlično iskustvo”, dodao je Wilson. Redatelj Zack Snyder je u prijašnjim intervjuima također rekao da nimalo ne žali što je radio na Watchmenu i da bi mogao ponovno raditi na njemu. 

O popularnosti Watchmena govori i činjenica da je HBO u 2019. godini snimio nastavak na strip u režiji Damona Lindelofa, koji je pokupio dobre ocjene. Ipak, tvorac stripa, Alan Moore, nije fan ni HBO-ve ni Snyderove interpretacije njegovog djela i vjeruje da su uništili ono na čemu je radio. 

Kada se Lindelof javio Mooreu za suradnju na seriji, pisac ga je odbio i dao mu do znanja da ga Warner Brothers više ne smije kontaktirati ni pod koju cijenu. 

“Objasnio sam da više ne želim imati ništa s tim djelom, a razlog za to je djelomično činjenica da su filmska i stripovska industrija stvorili nešto što nema veze s mojim djelom, ali što će gledatelji vezati uz moje djelo. Rekao sam mu: ‘Gledaj, za mene je ovo sramota. Ne želim imati nikakve veze ni s tobom ni s tvojom serijom. Molim te da me prestaneš zamarati'”, rekao je tada Moore.

Pročitajte više