Paul Wesley ne želi se vratiti seriji koja ga je proslavila

Screenshot: Youtube/Warner Bros./The CW

PAUL Wesley, poznat po ulozi Stefana Salvatorea u hit-seriji Vampirski dnevnici, u nedavnom intervjuu otkrio je da mu ne nedostaje uloga problematičnog vampira, piše The Hollywood Reporter. Unatoč slavi koju mu je donijela serija, glumac se zauvijek oprostio od svojih vampirskih dana. 

"Nikad više ne želim glumiti u nečemu što ima veze s vampirima, a kamoli u Vampirskim dnevnicima", izjavio je Wesley. Glumac je rekao da ne žali što je glumio u popularnoj seriji od 2009. do 2017. godine uz Ninu Dobrev i Iana Somerhaldera, ali da je spreman ići dalje u karijeri. 

"Osam godina je puno vremena i drago mi je što je to iza mene. Osam sezona", dodao je pojašnjavajući da mu "zaista ne nedostaje ništa što ima veze s ulogom Stefana".

Stefan je bio stalna prisutnost u životu protagonistice Elene Gilbert, koju je utjelovila Dobrev, dok su se suočavali s raznim problemima u gradu Mystic Fallsu. Budući da se serija dosta dugo emitirala, Stefanov lik prošao je par promjena kako bi se razbila monotonost radnje. Wesley je pohvalio tu odluku kreatora jer mu je bilo izazovno održavati lik zanimljivim.

Iako je njegova uloga u Vampirskim dnevnicima i dalje najprepoznatljiviji dio njegove karijere, Wesley se bacio u druge projekte, koji uključuju antologijsku triler-seriju Tell Me a Story i seriju Star Trek: Strange New Worlds, koja je dostupna na streaming platformi SkyShowtime. Na nove uloge gleda kao na priliku da izađe iz vampirske persone po kojoj ga mnogi pamte i izgradi vlastiti identitet u industriji. 

Glumac je također rekao da voli imati proaktivan pristup prema karijeri i ne voli čekati da mu uloge padnu u krilo. "Ponekad se uloge same pojave i odlične su, kao uloga u Star Treku, ali većinu vremena volim sam stvarati vlastiti put", rekao je. "To je vrijedno truda", dodao je.

Pročitajte više