Ponovno je pomaknut datum premijere filma Dina: drugi dio 

Screenshot: Youtube/Warner Bros.

FILMSKI studiji Warner Bros. i Legendary su odlučili pomaknuti datum premijere znanstveno-fantastičnog filma Dina: drugi dio na 1. ožujka 2024. godine, dva tjedna prije predviđenog datuma premijere, koji je trebao biti 15. ožujka 2024. godine, donosi The Hollywood Reporter.

Do promijene u datumu premijere je došlo nakon što je studio Universal odlučio pomaknuti datum premijere filma The Fall Guy, u kojem glumi Ryan Gosling, s 1. ožujka na 3. svibnja iduće godine.

Kako bi popunili rupu između prikazivanja velikih blockbustera, Warner Bros. i Legendary su odlučili ranije prikazati svoj film, u nadi da će privući veću publiku. Studiji se nadaju da će Dina: drugi dio biti dostupna u IMAX formatu minimalno dva do tri tjedna, ovisno o interesu gledatelja.

Utjecaj štrajka na premijeru

Dina: drugi dio je trebala biti prikazana početkom ovog mjeseca, ali do odgode je došlo ranije ove godine zbog štrajka američkog sindikata glumaca SAG-AFTRA. Glavne zvijezde filma, Zendaya i Timothée Chalamet, nisu mogle promovirati Dinu zbog pravila štrajka, a producenti nisu htjeli pustiti film bez ikakve promocije, pogotovo nakon izazova s kojima su se sreli tijekom premijere Dine, koja je puštena za vrijeme pandemije.

Glumačku postavu drugog dijela adaptacije romana Franka Herberta čine Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken i Léa Seydoux. Uz Zendayu i Chalameta, u film se vraćaju Rebecca Ferguson, Dave Bautista i Josh Brolin.

Iako još ništa nije potvrđeno, Villeneuve je izrazio želju za režiranjem trećeg nastavka Dine, do kojeg bi moglo doći ako drugi film bude dovoljno uspješan. Villeneuve je rekao da se Dina: drugi dio znatno razlikuje od prvog filma jer ima puno više akcijskih scena i scena borbi, što priliči ratnom filmu.

 

Pročitajte više