Producenti Plaćenika 4 htjeli bi snimiti Ramba 6

Screenshot: YouTube

PLAĆENICI 4 stigli su u kina i u debitantskom vikendu ostvarili mizernu zaradu. Na kinoblagajnama film je prvog vikenda uspio zaraditi samo 8.3 milijuna dolara, što je najgori učinak od svih filmova u franšizi. Odaziv fanova nije najbolji, a kritičari su popljuvali film, pa je teško očekivati nastavak. Četvrti dio bio je ujedno i posljednji u kojem se pojavio Barney Ross, lik Sylvestera Stallonea.

Upravo je zainteresiranost gledatelja važan podsjetnik mogu li franšize opstati i hoće li dobiti nove nastavke. Producenti Plaćenika 4 Kevin King Templeton i Les Weldon toga su svjesni. Oni su se osvrnuli na to koliko je publika zahtjevna i koliko njezina mišljenja o filmovima na kojima oni rade znače spomenutom dvojcu. Povrh svega, dotaknuli su se i teme o nastavcima popularnih franšiza koje bi voljeli snimiti.

"Hm, mislim da bih Ramba. Volio bih snimiti još jednog Ramba", rekao je Templeton.

"Isto vrijedi i za mene, Ramba. Postoji nekoliko različitih franšiza na koje smo bacili oko i o kojima razmišljamo. Ima tu i novih projekata. Dakle, opet polazimo od toga da ćemo, ako postoji potražnja obožavatelja, mi prvi uskočiti. Zbog toga imamo i novi film o Plaćenicima. Ponekad Kevin i ja kažemo da nismo sigurni hoće li biti novih filmova. A onda se pojavi potražnja pa ljudi traže, traže i traže", tvrdi Weldon.

"Kupci ispituju, kao što je bio slučaj s ovim filmom. I zato smo ozbiljno shvatili razvoj filma kako bismo učinili pravu stvar. I da njima damo ono što žele", dodao je.

Obojica producenata radila su na posljednjem Rambu. Iako je film Rambo: Do zadnje kapi krvi dao naslutiti kako se Sylvester Stallone oprostio od te uloge, čini se kako zainteresiranost postoji. Na Ramba 6 se nedavno osvrnuo i Sly, koji je priznao da ga vjerojatno neće glumiti jer ne zna protiv koga bi se borio.

Pročitajte više