Producenti Plaćenika 4: Mi nismo Marvel

Screenshot: YouTube

PLAĆENICI 4 ove jeseni zabavljat će nas svojom prepoznatljivom akcijom, a producenti filma u međuvremenu uvjeravaju da ne idu Marvelovim stopama.

Franšiza Plaćenici počela je 2010. godine i dosad je izbacila tri dijela. Glavne uloge u filmovima imaju akcijske legende iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća. Predvođena Sylvesterom Stalloneom, glumačka postava se kroz godine sastojala od prepoznatljivih imena kao što su Jason Statham, Dolph Lundgren, Jet Li, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Antonio Banderas, Mel Gibson, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Harrison Ford i Terry Crews.

Kevin King Templeton i Les Weldon, producenti četvrtih Plaćenika, osvrnuli su se na dugotrajnost ovih filmova. Ljudi su ih zbog dugotrajnosti ove franšize počeli uspoređivati s Marvelom, no oni imaju odgovor na to.

"Ovi filmovi, oni nisu o superherojima. Mi nismo Marvel, nitko ne stavlja plašt na sebe kako bi poletio. Ovdje se radi o staromodnoj akciji i to je glavna stvar. Kad smo radili film, svi su se složili da se toga trebamo držati. To je početak i kraj ove franšize. To je životna snaga filmova, stoga smo znali u što se upuštamo. Nikad nismo dovodili u pitanje hoćemo li se istinski držati temelja. Uvijek je ta filozofija bila u nama. Nikad se nije promijenila i nikad neće", rekao je Templeton.

 

Plaćenici 4 bit će posljednji film franšize u kojem će se pojaviti Sylvester Stallone. Štafetu predaje Jasonu Stathamu, čiji će lik činiti 80% ovog filma. Producenti su potvrdili da film ima oznaku R (zabranjen ulaz mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili skrbnika).

"Kao producentima, naša je zadaća voditi brigu o cijelom projektu i osigurati neke stvari, kao što su oznaka R i akcijske scene. Kakva je priča? Tko je središnjica filma? Takve stvari mi moramo olakšati. Čak i ako ne pišemo scenarij, moramo imati svoj doprinos filmu i shvatiti što je važno za franšizu da krene naprijed. Ponekad ima puno kuhara u kuhinji kojima trebaju tipovi poput nas koji će ih malo usmjeriti", dodao je Weldon.

Plaćenici 4 u kina stiže 21. rujna. Ovaj film ima važnu zadaću jer prethodni nastavak nije bio dobro prihvaćen ni kod publike ni kritičara. Potonji su na Rotten Tomatoesu Plaćenicima 3 dali 31%, dok je publika bila velikodušnija - ostavila je 48% pozitivnih ocjena.

Pročitajte više

 

Pročitajte više