Quentin Tarantino je ovaj animirani film nazvao remek-djelom

Foto: EPA

OBOŽAVATELJI Quentina Tarantina vjerojatno znaju da je ovaj redatelj strastveni zaljubljenik u filmove raznih žanrova. Od krimića do kung-fu filmova, Tarantino odaje počast najdražim djelima tako da njihove elemente uključuje u svoje filmove. Primjerice, žuti kombinezon koji Uma Thurman nosi u Kill Bill trilogiji inspiriran je kombinezonom koji je Bruce Lee nosio u filmu Game of Death.

Unatoč tome što je izrazio svoju ljubav prema mnogim filmovima tijekom godina, jedno područje kinematografije u koje Tarantino rijetko zaviruje je animacija.

Ipak, redatelj nije potpuno neupućen u ovu filmsku tehniku, tako da je kroz godine pohvalio neke animirane filmove. Tijekom intervjua s autorom Bretom Eastonom Ellisom, u kojem su razgovarali o svojim omiljenim filmovima koji su nedavno izašli, Tarantino je naveo jedan animirani film koji mu se izričito svidio, piše Far Out Magazine.

"Toy Story 3 je remek-djelo i bio je moj omiljeni film te godine", kaže Tarantino o filmu koji je 2010. godine osvojio Oscara za najbolji animirani film.

Ovo nije jedina instanca u kojoj je Tarantino pohvalio neki animirani medij. Naime, redatelja je oduševila i Peppa Pig, koju gleda sa svojom djecom.

"Peppa Pig mi se zapravo sviđa, često ju gledam... Moram reći - Peppa Pig je najbolji britanski uvozni proizvod ovog desetljeća."

Tarantino nije pohvalio puno ostalih animiranih filmova. Neki od filmova koji inkorporiraju tehniku animacije, a koje je redatelj svrstao u omiljene filmove, su Uđi u prazninu, Gaspara Noéa, te Tim Amerika: Svjetska policija, Treya Parkera i Matta Stonea.

Pročitajte više