Redatelj Dine radi na tri nova filma, evo o čemu je riječ

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Warner Bros.

Redatelj Dine (Dune) Denis Villeneuve u intervjuu za časopis Time otkrio je da radi na tri nova filma.

Kanadski redatelj potvrdio je da trenutno radi na filmu "Mesija Dine" (Dune Messiah), adaptaciji istoimenog znanstvenofantastičnog romana Franka Herberta. Iako je Herbert napisao šest knjiga u serijalu, Villeneuve je rekao kako ne planira snimiti više od tri filma.

"Mesija Dine trebao bi biti moj posljednji film", izjavio je Villeneuve i objasnio da bi snimanje više od tri filma bilo pretjerivanje, čak i kad bi drugi redatelj preuzeo serijal. Isto tako, Villeneuve je rekao da još uvijek čeka zeleno svjetlo studija Warner Bros. za treći film o Dini.

Villeneuve također radi na adaptaciji knjige Cleopatra: A Life, biografiji najpoznatije egipatske kraljice, koju je napisala dobitnica Pulitzerove nagrade Stacy Schiff. Scenarij za film piše Krysty Wilson-Cairns, scenaristica koja je radila na hit-seriji Penny Dreadful i na Oscarom nagrađenom ratnom filmu 1917.

Posljednji projekt na koji se poznati redatelj bacio jest adaptacija znanstvenofantastičnog romana iz 1973. godine, nazvanog Rendezvous with Rama, koji je napisao britanski pisac Arthur C. Clarke. 

Clarkeova priča prati tim astronauta čiji je zadatak istražiti cilindrični svemirski brod koji se kreće prema Suncu, i tako uspostaviti prvi kontakt s izvanzemaljcima. Prema portalu World of Reel, scenarij za film piše slavni scenarist Eric Roth koji je s Villeneuveom surađivao na filmu Dina.

Premda trenutno uživa u uspjehu koji mu je donijela Dina, Villeneuve je svjestan krize koja je zahvatila filmsku industriju jer sve manje ljudi posjećuje kina. No slavni redatelj vjeruje da će se kinematografija prilagoditi modernom dobu, unatoč izazovima s kojima se trenutno suočavaju filmaši.

Villeneuveov najnoviji film, Dina: Drugi dio, u kina dolazi 1. ožujka 2024. godine.

 

 

Pročitajte više