Redatelj Kingsmana objasnio zašto je odustao od snimanja X-Mena 3

Screenshot: YouTube

ENGLESKI redatelj i producent zaslužan je za nastanak filmske franšize Kingsman. Prije tih filmova snimio je projekte poput Kick-Assa, Zvjezdane prašine i Posljednjeg posla.

Početkom 2000-ih godina X-Men filmovi bili su glavni izbor zabave u kinima. X-Men i X-Men 2, uz Spider-Mana Tobeyja Maguirea, vladali su žanrom superheroja tijekom tih godina. Vaughn je trebao režirati X-Mena 3, no na kraju ga je morao odbiti zbog suludih ideja producenata.

"Došao sam u ured, vidio scenarij za X3 i shvatio sam da je puno deblji. Pitao sam jednog producenta kakav je to scenarij. On mi je rekao da se ne brinem oko toga, ali ja sam rekao da sam redatelj i da je logično da brinem", prisjetio se redatelj u intervjuu za The Hollywood Reporter.

"Nije mi htio reći pa sam mu ga doslovno zgrabio. Bio je to lud trenutak. U njemu je pisalo: 'Afrika. Storm. Djeca umiru bez vode. Ona stvara olujno vrijeme i spašava svu tu djecu'", dodao je.

"Pitao sam što je točno to. Rečeno mi je da je to scenarij za Halle Berry. Meni nije bilo baš jasno jer ona još nije dogovorila suradnju. To je bio scenarij koji ona želi, no jednom kad se postigne dogovor s njom, tada će ga baciti u smeće. Nisam mogao vjerovati da će tako nešto napraviti jednoj oskarovki te sam dao otkaz i otišao", rekao je za kraj.

Na njegovo mjesto na kraju je došao Brett Ratner. X3 promijenio je naziv u X-Men: Posljednja fronta i bio je slabiji od prva dva dijela. Na IMDb-ju ima ocjenu 6.6, dok su prvi i drugi na 7.3, odnosno 7.4.

Iako je odustao od posla, Vaughn je na kraju ipak režirao jedan takav film. Riječ je o filmu X-Men: Prva generacija iz 2011. koji prati poznate mutante u njihovim mlađim danima. James McAvoy zamijenio je Patricka Stewarta kao profesora X-a, dok je Michael Fassbender glumio mladog Magneta. Mnogi taj film smatraju jednim od najboljih u X-Men franšizi, nerijetko tvrdeći da ga šira masa podcjenjuje.

Pročitajte više