Scarlett Johansson glumit će u kriminalističkom trileru o neonacistima

Foto: EPA

ZVIJEZDA Avengersa Scarlett Johansson igrat će glavnu ulogu u nadolazećem kriminalističkom trileru Featherwood, prenosi Deadline.

Featherwood je baziran na nagrađivanom članku u sedam dijelova My Aryan Princess, koji je 2017. godine napisao Scott Farwell za Dallas Morning News. Scenarij za film napisao je Ned Benson.

Johansson će u filmu utjeloviti Carol Blevins, ovisnicu o heroinu koja je pomagala FBI-u tijekom šestogodišnje istrage neonacističke kriminalističke organizacije i narkosindikata poznatog kao Aryan Brotherhood of Texas (ABT).

Blevins je živjela s kriminalcima i pomagala FBI-u da zaustavi pljačke i ubojstva, što je dovelo do uhićenja 13 pripadnika zloglasne skupine. No njezino stravično putovanje nije prošlo bez posljedica pa danas živi u strahu od odmazde ABT-ja.

Filmski stručnjaci predviđaju da bi Johansson za ovu ulogu mogla dobiti još jednu nominaciju za Oscara. Poznata glumica nominirana je na 92. dodjeli Oscara u kategorijama najbolje glumice i najbolje sporedne glumice za filmove Marriage Story i Jojo Rabbit.

Featherwood će režirati Andrea Arnold, najpoznatija po filmu American Honey i hit-seriji Big Little Lies. Arnold trenutno radi na filmu Bird uz irskog glumca Barryja Keoghana.

Johansson će na filmu Featherwood raditi i kao producentica uz Jonathana Liua i Keenana Flynna iz produkcijske kuće These Pictures. Poznatu glumicu ove godine slušat ćemo u animiranom filmu Transformers One, u kojem je posudila glas jednom od likova. Pojavit će se i u romantičnoj komediji Project Artemis, koja ima premijeru 12. srpnja 2024. godine.

Pročitajte više