Steven Spielberg je htio pomoći mladoj Drew Barrymore, ali se osjećao bespomoćno

Foto: EPA

POZNATI holivudski glumci i redatelji često uspiju stvoriti bliske veze tijekom rada na filmskim setovima. No malo tko je blizak kao glumica Drew Barrymore i redatelj Steven Spielberg, čija suradnja na filmu E.T. je dovela do dugogodišnjeg prijateljstva. 

Barrymore je u nedavnom intervjuu otvoreno pričala o svom turbulentnom djetinjstvu i nedostatku roditeljske figure tijekom odrastanja, piše Deadline. Navela je Spielberga kao jedinu osobu koja je popunila tu prazninu u njenom životu. "On je do danas jedina osoba u mom životu koja je preuzela ulogu roditelja", priznala je Barrymore.

Screenshot: YouTube/Universal

Tijekom snimanja filma E.T. Barrymore, koja je tad imala samo 7 godina, pitala je Spielberga može li biti njen otac. Iako je njegov odgovor na to pitanje bio "ne", Spielberg je pristao biti njen kum kad mu je to predložila. Usprkos nemogućnosti da izravno intervenira u njen turbulentni privatni život, Spielberg joj je pomagao koliko je mogao.

Osvrćući se na njihovu zajedničku prošlost, Spielberg je otkrio da je bio jako zabrinut za mladu glumicu tijekom snimanja filma. "Ostajala je budna dugo u noć, odlazila je na mjesta za koja nije smjela ni čuti i stvari koje je proživljavala u tim godinama su joj oduzele djetinjstvo", rekao je Spielberg. "Osjećao sam se jako bespomoćno oko svega jer nisam bio njen otac. Mogao sam joj samo davati savjete", dodao je.

Spielberg je i izvan seta provodio vrijeme s Barrymore kako bi joj pružio donekle normalno djetinjstvo. Vikendom ju je vodio u tematske parkove, poput Disneylanda, a poklonio joj je i mačku, koju je nazvala Gertie. 

Barrymore se tijekom intervjua dotaknula i teme svog biološkog oca, pokojnog glumca Johna Drewa Barrymorea. Nazvala ga je zlostavljačem i alkoholičarom, a prisjetila se traumatične scene iz djetinjstva kad joj je otac uletio u sobu i bacio je u zid kad je imala samo 3 godine. Njena mladost je bila prožeta sličnim iskustvima, zbog čega joj je Spielbergova podrška bila toliko važna.

Pročitajte više