Vraća se Bridget Jones? Autorica knjige: Radim na tome, nadam se da će se dogoditi

Foto: Press

PROŠLO je šest godina otkako je Renée Zellweger posljednji put glumila legendarnu Bridget Jones. No čini se kako stiže četvrti nastavak ovog popularnog serijala. Vijest o ponovnom snimanju potvrdila je autorica na čijim se knjigama temelji serijal.

Engleska književnica Helen Fielding otkrila je da radi na adaptaciji vlastitog djela Bridget Jones: Mad About the Boy, koje je objavljeno 2013. godine, a govori o novoj fazi života glavne junakinje.

"Da, radim na tome i stvarno se nadam da će se to dogoditi. Svaki film koji se napravi je čudo i stvarno je teško napraviti filmove i učiniti ih dobrima. Ali voljela bih to vidjeti na platnu", rekla je Fielding za Radio Times. 

Zellweger spremna ponovno igrati Bridget

Treća njezina knjiga trebala bi biti predložak za četvrti film. Naime, Dnevnik Bridget Jones (Bridget Jones's Diary) snimljen je po istoimenoj knjizi iz 1996. godine. Drugi nastavak, Bridget Jones: Na rubu pameti (Bridget Jones: The Edge of Reason), snimljen je prema knjizi iz 1999. godine, dok je treći dio, Drugo stanje Bridget Jones (Bridget Jones's Baby), snimljen prema kolumnama koje je autorica tijekom 2005. i 2006. pisala za The Independent.

Renée Zellweger glumila je u sva tri filma, a svojevremeno je priznala da je spremna ponovno odigrati ovaj lik ako joj se za to pruži prilika.

Pročitajte više