Stiže Black Panther: Wakanda Forever, pogledajte trailer za nastavak velikog hita

Screenshot: Youtube

PRIPREMITE se za povratak u Wakandu. Marvel je objavio prvi trailer za svoj novi film Black Panther: Wakanda Forever.

Dvominutni trailer objavljen je tijekom San Diego Comic-Cona te nudi poprilično dobar uvid u ono što nas čeka u nastavku popularnog filmskog hita bez zvijezde Chadwicka Bosemana, koji je umro nakon borbe s rakom 2020. u dobi od 43 godine. Jedno je jasno iz kratkog trailera: Boseman je možda preminuo, ali njegov T'Challa nije zaboravljen.

"Ja sam kraljica najmoćnije nacije na svijetu, a moja cijela obitelj je preminula. Nisam li sve dala?" kaže Ramonda, koju glumi Angela Bassett, u jednom trenutku trailera. U njezinoj izjavi krije se i najvažnija tema novog Marvelovog filma - tko je novi Black Panther? Figura se vidi u odijelu heroja na kraju trailera, no nije razjašnjeno tko je u kostimu.

Scenarist i redatelj Ryan Coogler, koji je režirao prvi nastavak Black Panthera, progovorio je prilikom predstavljanja trailera o smrti glavne zvijezde serijala, Chadwicka Bosemana, koji je glumio glavnu T'Challu.

"Bit će teško to pratiti, ali pokušat ćemo. Prošlo je pet godina otkako sam ušao u ovaj serijal. Sjedio sam tamo i premijerno smo prikazali prvu snimku iz Black Panther 1, a pokraj mene je sjedio naš T'Challa, pokojni veliki Chadwick Boseman", rekao je Coogler.

Pojavit će se i jedan od omiljenih Marvelovih negativaca

Coogler je također ponudio neke informacije o nastavku, rekavši da "ide na nova mjesta u Wakandi koja prije nismo vidjeli i ide na nova mjesta u Marvel Cinematic Universeu". U nastavku će se pojaviti i jedan od omiljenih Marvelovih negativaca - Namor, the Submariner.

"Uzbuđen sam i tako sam sretan što sam ovdje. Želim reći nešto vrlo brzo o inkluziji. Dolazim iz kvarta i, zahvaljujući inkluziji, tu sam. Ne bih bio ovdje bez inkluzije. Puno djece nas gleda i sanjaju da su ovdje. I uspjet će! Uspjet će oni!" kazao je Tenoch Huerta koji glumi Namora.

Glumica Letitia Wright je u svibnju govorila za Variety o značajnom utjecaju koji je Bosemanova smrt imala na glumačku postavu, rekavši da je novi film "nevjerojatna počast" pokojnom glumcu.

"Odali smo mu čast tako što smo se posvetili priči koju je on započeo, naslijeđu koje je započeo ovom franšizom. I samo smo se svaki dan posvetili marljivom radu, bez obzira na okolnosti s kojima smo se suočili - a suočili smo se s puno okolnosti, puno teških situacija - ali okupili smo se kao tim i sve smo pretočili u ovaj film, pa sam uzbuđena što ćete ga vidjeti", kazala je Wright.

Black Panther: Wakanda Forever stiže u kina 11. studenoga ove godine.

Pročitajte više