Sydney Sweeney bi se htjela naći s Jane Fondom zbog uloge u kultnom SF filmu

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

KRAJEM prošle godine je najavljeno da će Sony raditi na remakeu kultnog filma Barbarella iz 1968. godine, a da će glavnu ulogu igrati Sydney Sweeney, zvijezda serije Euphoria i filma Reality. Sweeney je u nedavnom intervjuu izjavila da bi se "stvarno voljela" naći s Jane Fondom, glavnom glumicom originalnog filma, piše ComicBook. 

Barbarella je igrana adaptacija istoimenog stripa koji je stvorio Jean-Claude Forest. Strip se smatra jednim od prvih erotskih stripova, a radnja prati svemirske avanture astronautkinje Barbarelle koja putuje galaksijom.

Fonda je skeptična oko remakea

Fonda se proslavila ulogom u Barbarelli, koju je režirao njen tadašnji muž George Vadim, a vijesti o remakeu je primila s dozom skepticizma. "Pokušavam ne razmišljati o tome", rekla je Fonda. "Brinem se kako će ovo na kraju ispasti. Imala sam ideju kako snimiti taj film, producent filma Dino De Laurentiis nije me htio slušati dok je još bio živ. Ali to je stvarno moglo biti pravi feministički film."

Sweeney u drugu ruku vjeruje da Barbarella već je feministički film i da ženama pokazuje da "imaju moć", a o tome bi htjela porazgovarati s Fondom. "Ja pronalazim moć u svojoj ženstvenosti", otkrila je Sweeney. "Koristim svoj mozak i koristim sve što svakodnevno učim u ovoj industriji kao svoju moć. Znanje je sve."

Mlada glumica je također rekla da je uzbuđena oko uloge. "Ovo je tako ikoničan, zabavan lik. I htjela bih da film bude jednako zabavan. Jedva čekam da ga svi vide", izjavila je Sweeney. 

Neuspjeli pokušaji produkcije

Ipak, ne dijele svi glumičin entuzijazam. Barbarella je već par puta trebala dobiti ili remake ili nastavak, ali svi pokušaji su propali prije nego što je film došao u fazu produkcije. 2012. godine Amazon Studios je pokušao napraviti televizijsku seriju o Barbarelli, koju je trebao režirati Nicholas Winding Refn, redatelj horora The Neon Demon, no redatelj je izgubio interes za remake i odlučio se posvetiti drugim projektima. 

"Barbarella je kao Logan’s Run: takve filmove je bolje ne dirati", rekao je Refn 2016. godine u intervjuu za The Playlist. "Ne trebate raditi remake svakog filma." 

Pročitajte više