Sylvester Stallone kaže da mu je ovaj potez spasio karijeru

Screenshot: YouTube/MGM

SYLVESTER Stallone je u najnovijem intervjuu za TMZ otkrio da se bojao kako će ostati bez karijere nakon što je završio sa snimanjem Rockyja.

Stallone se s profesionalnim bodybuilderom Francom Columbuom pripremao za snimanje Rockyja II, kada je doživio ozljedu zbog koje je mislio da se može oprostiti s filmskom karijerom.

"Spustio sam se nakon dizanja utega od oko 90 kilograma. Samo sam se zagrijavao i onda sam čuo kako je nešto puklo", prisjetio se Stallone. Tijekom zagrijavanja došlo je do rupture njegovog prsnog mišića, koji se u potpunosti odvojio od kosti, zbog čega nije mogao koristiti lijevu ruku.

"Otišao sam kući. Osjećao sam se kao da mi je karijera gotova. Za mjesec i pol trebao sam početi raditi na Rockyju II", nastavio je glumac. 

Kako bi spasio film, odlučio je promijeniti strategiju. Umjesto da odustane, prepravio je scenarij i ubacio dio u kojem Rocky ima probleme s očima, pa se mora naučiti boksati desnom rukom. 

"U tome nema nikakve logike", rekao je Stallone o promjeni scenarija. "Ali rekao sam si: 'Neću odustati od ovog filma zbog ozljede.'"

Rocky II imao je premijeru u lipnju 1979. godine i zaradio je 200 milijuna dolara diljem svijeta. Uspjeh filma omogućio je Stalloneu da nastavi uspješnu franšizu.

Pročitajte više