Tvorac i scenarist Vriska želi da se Neve Campbell vrati u franšizu

Screenshot: YouTube

NEVE Campbell, koja je u Vrisku i njegovim nastavcima utjelovila lik Sidney Prescott, nije se pojavila u posljednjem dijelu. Nisu samo fanovi filmova žalili zbog toga. Tugu je s njima dijelio i Kevin Williamson, scenarist i tvorac popularne filmske franšize. Campbell se nije pojavila u Vrisku VI zbog nesuglasica oko plaće. Da se neće pojaviti u filmu znalo se još 2022. godine, kad je sama glumica objavila da je neće biti u novom nastavku.

"Kao žena, morala sam naporno raditi u svojoj karijeri kako bih uspostavila vlastitu vrijednost, pogotovo kad je u pitanju Vrisak. Osjećala sam kao da ponuda koju sam dobila nije jednaka vrijednosti koju sam donijela franšizi. Odluka da nastavim dalje je bila vrlo teška", rekla je prije godinu dana.

Williamson se nedavno u podcastu Happy Horror Time osvrnuo na Neve i njen lik Sidney Prescott. Američki scenarist suosjeća s glumicom, no svejedno se nada i očekuje njezin povratak u jednom od budućih projekata.

"U potpunosti je poštujem. Znam točno što misli. Poznajem je vrlo dobro. Volim je i obožavam. To što je učinila je dobro za nju", izjavio je.

"Volim sve koji su uključeni u Vrisak i sve što mogu reći jest da joj daju novac. To je ono što bih ja učinio, dao bih joj novac. Siguran sam da postoji brojka koja može usrećiti sve. Nadam se da će se jednog dana dogovoriti", dodao je.

Kevin Williamson bio je scenarist tri filma Vrisak. Radio je na prvom, drugom i četvrtom dijelu, gdje je surađivao s legendarnim redateljem Wesom Cravenom. Neve Campbell glumila je u prvih pet dijelova, dok se u šestom nije pojavila.

Vrisak 7 je u razvoju, a jedino se zna da će redatelj filma biti Christopher Landon (Sretan dan smrti, Paranormalno: Obilježeni). Fanovi zazivaju i povratak Williamsona kao scenarista filma, no daleko smo od bilo kakve potvrde. Ako se nesuglasice kanadske glumice i studija riješe, fanovi franšize moći će odahnuti zbog povratka omiljenog lika.

Pročitajte više