U planu je novi Predator. Vraća se Arnold Schwarzenegger?

Screenshot: YouTube

PREY je prednastavak Predatora koji je radnjom smješten u 18. stoljeće. Film prati mladu Indijanku Naru, vještu ratnicu, koja želi zaštititi svoje pleme nakon dolaska Predatora na njezin teritorij.

Prey se smatra najboljim filmom o Predatoru još od originala s Arnoldom Schwarzeneggerom. Na Rotten Tomatoesu film ima ocjenu 94% kod kritičara i 74% kod publike. Redatelj filma Dan Trachtenberg u planu ima nekoliko ideja za nastavak filma. U razgovoru za portal Comicbook otkrio je kako bi pristupio snimanju nastavka.

"Konačno ste postavili pravo pitanje. Za sve koji me pitaju o nastavcima, stvar je u tome da često netko napravi neku cool stvar i onda su nastavci bez veze. I to onda nije to. Dakle, razmišljajući o nastavcima, prvotni razgovori su i uvijek će biti o tome što možemo učiniti da bude posebno i nije se još dogodilo. Ne samo u Predator franšizi, već za ovaj žanr. Možemo li napraviti nešto cool", izjavio je Trachtenberg.

Prey se istaknuo u odnosu na prethodne Predator filmove i donio je novu svježinu u već ustaljenu franšizu. Ništa manje se ne očekuje ni od budućeg nastavka ovog filma kao što je naslutio redatelj.

"Ono što uvijek kažem u razvojnoj fazi je da moramo osigurati određene scene isključivo za film koji radimo. Ne želim neku scenu za koju će mi kasnije govoriti da je bila u drugim Predator filmovima, Marvelu ili Ratovima zvijezda. Želim da samo u ovom filmu možete dobiti takvu scenu", dodao je.

Arnold Schwarzenegger najzaslužniji je za popularizaciju Predator franšize. Kao što je to oduvijek bio slučaj, kad je u planu novi film, uvijek se postavlja pitanje hoće li se on pojaviti. Trachtenberg se osvrnuo na tu temu i dao odgovor koji bi fanovi mogli voljeti.

"Ne znam još kako raditi neke stvari, ali učim. Čuo sam kako su pokušali vratiti Arnolda u Predatorima. Sve što ću reći je da i dalje ima vremena za takve glumce. Oni su još uvijek ovdje i ne bi li to bilo odlično?" pita redatelj.

Pročitajte više