Willem Dafoe neće se pojaviti u Aquamanu 2. Evo zašto

Screenshot: YouTube

WILLEM Dafoe glumio je Nuidisa Vulka, mentora Arthura Curryja (Jason Momoa) u Aquamanu iz 2018. godine.

Lik Willema Dafoea bio je jedna od ključnih figura u prvom Aquamanu. On je pomogao otkriti Arthuru njegovo porijeklo te surađivao s njim i Merom (Amber Heard) kako bi porazili Aquamanovog polubrata Orma (Patrick Wilson). Kad je izašao trailer za Aquaman i izgubljeno kraljevstvo, mnogi su bili tužni što u njemu nećemo vidjeti legendarnog glumca.

Redatelj James Wan dao je odgovor na to pitanje. U razgovoru za Entertainment Weekly potvrdio je njegov izostanak i otkrio zašto ga nema, ali i što to znači za priču u Aquamanu 2.

"Willem nije s nama u ovom filmu. Jedan od razloga je bio njegov raspored koji se nije poklapao s našim. No to nam je dalo više prostora da istražimo Atlanninu ulogu. Atlanna u ovom filmu postaje Arthurova savjetnica. Naime, Arthur nije s ovog svijeta, ona će mu pomoći da ga bolje razumije i shvati kako njihova politika funkcionira", rekao je redatelj filma.

 

Atlanna (Nicole Kidman) je Arthurova majka koja je, kako smo saznali, u prvom dijelu bila prognana jer je trenutnog kralja Atlantide dobila s čovjekom iz kopnenog svijeta. To je razljutilo tadašnjeg kralja Orvaxa, koji je Atlannu prognao i osudio na smrt.

Znači li izostanak Dafoea da je njegov lik Vulko umro, to ćemo saznati kad film dođe u kina. Aquaman i izgubljeno kraljevstvo stiže 20. prosinca i označit će konačni kraj ere nekadašnjeg filmskog svijeta DC-ja koji je trebao funkcionirati pod palicom i vizijom redatelja Zacka Snydera.

Pročitajte više