Zvijezda Harryja Pottera iskritizirala Disney zbog ukidanja popularne serije

Screenshot: Youtube/Disney

WARWICK Davis, zvijezda Harryja Pottera i Ratova zvijezda, u objavi na svom X profilu je iskritizirao Disney jer je ukinuo i maknuo seriju Willow sa streaming platforme Disney+. 

Davis se proslavio glavnom ulogom u fantastičnom avanturističkom filmu Willow iz 1988. godine, koji je režirao Ron Howard. Davis je u filmu glumio uz Vala Kilmera, Joanne Whalley i Jean Marsh. Iako su reakcije kritičara na film bile podijeljene, Willow je bio komercijalno uspješan, a s vremenom je postao klasik. 

Disney je 2022. godine objavio istoimenu seriju od 8 epizoda koja je služila kao nastavak na film. Serija Willow je bila dostupna na streaming platformi Disney+ od studenog 2022. godine, no studio je ukinuo seriju nakon samo jedne sezone, a ovog svibnja ju je u potpunosti maknuo sa streaming platforme kako bi srezao troškove, piše Variety.  

"Svakodnevno susrećem divne ljude koji su fanovi franšize Willow i koji su razlog zašto je uopće snimljena serija za Disney+", napisao je Davis na svome profilu. "Htio bih zamoliti studio Walt Disney da mi kaže što bih trebao reći ovim pretplatnicima kada me pitaju zašto više ne mogu gledati seriju. #sramotno."

Davis je u seriji ponovio svoju ulogu iz filma, a uz njega su glumili Ruby Cruz, Erin Kellyman, Ellie Bamber, Tony Revolori, Amar Chadha-Patel, Dempsey Bryk i Joanne Whalley. Među izvršnim producentima su bili Jonathan Kasdan, Kathleen Kennedy i Ron Howard.

Iako je serija Willow ukinuta nakon samo jedne sezone, oduševila je i fanove i kritičare koji su joj dali čak 84% na Rotten Tomatoesu.  

 

 

Pročitajte više