14-godišnjeg vegana u školi terorizirali i tjerali da pojede slaninu

Foto: 123RF

14-GODIŠNJI Dante iz Velike Britanije već je dva puta napadnut zbog toga što je vegan. U listopadu prošle godine preselio se u novu školu i otada prolazi pravi teror, kaže njegova majka Rachel.

Prvi incident dogodio se kada su ga školski kolege napali i udarili, a 15. siječnja ove godine ga je nekoliko dječaka primilo i pokušalo natjerati da pojede slaninu.

“Pokušali su mu na silu ugurati slaninu u usta”, prisjetila se Rachel i dodala da njen sin sada ima simptome nalik PTSP-u. 

“Postoji grupa koja ga maltretira, no jedan dječak je inzistirao dok su drugi gledali. Dante ga je primio za zapešća i tako spriječio da mu stavi meso u usta, ali onda ga je nasilnik izudarao. Iz škole su me zvali i rekli da je ozlijedio glavu. Lice mu je bilo crveno poput rajčice. Došao je kući i legao u krevet. Nikad nije bio u nevolji, on nije nasilno dijete”, kaže njegova majka.

Dante je nakon ovog incidenta postao povučen. Uskoro se mora vratiti u školu, ali brine se jer misli da su nasilnici zaštićeni.

“Osjećam se kao da sam iznevjerila sina. Nova škola u početku se činila predivnom. I sama već tjedan dana patim od stresa i ne mogu spavati”, dodala je Rachel čiji se sin sada želi ispisati iz škole Milford Haven, ali ta odluka majci teško pada jer je mlađa kći ondje zadovoljna.

Rachel je napad prijavila i policiji, a glasnogovornik Vijeća okruga Pembrokeshire, u čijem se sastavu nalazi i Milford Haven, izjavio je da je zaštita učenika i njihove zajednice glavni prioritet škole.

Pročitajte više