23-godišnjakinja radila trbušnjake pa ostala paralizirana

Foto: Instagram

TRBUŠNJACI su uobičajena vježba za jačanje mišića abdomena i vjerojatno nikada ne biste pomislili da se možete ozbiljno ozlijediti radeći je. Ali upravo se to dogodilo 23-godišnjoj studentici prava iz Brazila.

U siječnju 2016. Marcelle Mancuso je bila u teretani i radila obrnute trbušnjake koji se izvode tako da ste zavezani za klupu, a gležnjevi su postavljeni visoko u zraku dok se glava nalazi u blizini poda. Trener joj je pomogao i pridržavao stopala.

“Traka koja je pridržavala moje noge je puknula, udarila sam glavom o pod i slomila vratnu kralježnicu. Odmah sam postala tetraplegična, nisam se mogla kretati od vrata naniže”, ispričala je Mancuso za časopis Health.

Tetraplegija je paraliza gornjeg i donjeg dijela tijela uključujući prste, ruke, prsa, noge, stopala i nožne prste, a može ograničiti i pokretljivost glave, vrata i ramena, navodi Medicinski fakultet Sveučilišta Alabama.

Liječnici su Mancuso nakon ove ozljede ugradili ploču i šest vijaka u vrata kako bi joj poravnali kralježnicu.

“Nisu znali hoću li opet hodati. Bojala sam se, ali sam se borila. Posvetila sam se fizioterapiji”, dodaje.

Ponovno je učila hodati i hraniti se, a na kraju se oporavila i vratila u teretanu. Danas vodi normalan i neovisan život, može hodati, trčati, skakati i plivati.

“Svakodnevno zahvaljujem bogu za to”, kaže o svom čudesnom oporavku.

Pročitajte više