3 idealna kućna rekvizita za vježbanje

Foto: Shutterstock



IAKO ste vježbanjem kod kuće u nekoj mjeri limitirani, uz malo volje i trud značajni se rezultati mogu napraviti i u udobnosti vlastita doma. Mnogi vole ili su prisiljeni vježbati kod kuće, stoga moraju pronaći učinkovite metode treninga i režim vježbanja koji je primjeren ograničenom prostoru, te vježbati bez luksuza kojeg imaju rekreativci u fitness centrima, bez puno sprava i raznih rekvizita. Ne trebaju vam sprave ili puno rekvizita kako bi aktivirali sve mišiće na tijelu, pa tako vježbanje kod kuće može biti prilično jeftino i jednostavno.

Evo koja su 3 idealna rekvizita za vježbanje kod kuće, a imate li samo jednog od njih možete napraviti trening za cijelo tijelo.

Bučice


Iako su bučice već prilično dobro poznati rekviziti, mnogi misle kako im to nije dovoljno za cjelovito vježbanje. Nabavite li nekoliko kompleta različitih težina možete prilično snažno stimulirati vaše mišiće. U kombinaciji s klupicom ili bez nje možete napraviti sve vježbe koje bi inače radili u teretani s bučicama ili šipkom. Pogledajte u videu kako izgleda jedan kućni trening s bučicama za cijelo tijelo.


Girja

Girja ili rusko zvono rekvizit je koji unazad nekoliko godina dobiva sve više na svojoj popularnosti, i to s pravom. Ovim rekvizitom kojeg u velikoj mjeri koriste i profesionalni sportaši, mogu se raditi odlične složene vježbe za cijelo tijelo. Girje su savršen rekvizit za metaboličke treninge koji ciljaju na mršavljenje ali i jačanje mišića, a za njihovu izvedbu vam zaista ne treba puno prostora. Nabavite nekoliko girji različitih težina i spremni ste za kompletan trening. Jako je puno vježbi koje se mogu raditi girjom, a pogledajte neke od njih.


TRX

Za ovaj rekvizit vam možda treba najviše mjesta jer je riječ o TRX traci koja je pričvršćena na nekakvo povišenje. Osim snage i izdržljivosti, vježbe na trakama povećavaju stabilnost, koordinaciju i fleksibilnost, a posebnost TRX-a jest što su kod svake vježbe aktivirani mišići "core-a". Pomoću trake se mogu izvoditi mnoge klasične vježbe poput sklekova, čučnjeva, povlačenja, ali i mnoge vježbe koje ne možete raditi s drugim rekvizitima. TRX može biti dovoljan za odličan kućni trening cijelog tijela.

Pročitajte više