5 razloga zašto je zumba odlična vježba za siječanj

Foto: Instagram

ZUMBA pršti prednostima.

Ako ste tip osobe koja želi ostati u kondiciji ili srediti liniju, ali vam je dosadno trčati na traci, a i vani, teretane vas ne privlače i zapravo tražite nešto gdje nećete raditi sami i gdje ćete se dobro  zabavljati, tad je savršeno vrijeme za najbolju zabavu među fitness aktivnostima - zumbu.

Zumba je energetski plesni/fitness program koji se fokusira na glazbu, zabavu i kardio vježbe "u svim smjerovima".

Evo vam minimalno pet razloga zašto zumba može biti idealna vježba za vas.

1. Mršavljenje

Ako ste već shvatili da vam beskrajno trčanje nije donijelo promjenu koju želite, onda je vrijeme da malo ubrzate stvar. Zumba kod prosječne osobe u jednom satu pomaže sagorjeti od 600 do 1.000 kalorija - više nego ijedna druga kardio aktivnost, s time da, što se više zabavljate, više se i topite.

2. Zarazan timski rad

Svatko tko krene na grupne satove vrlo brzo shvati prednost vježbanja u dvorani punoj ljudi koji vas jednostavno nose svojom energijom. Takvu ekipu ništa ne zaustavlja u plesnom oduševljenju pa je teško ne dati sve od sebe. 

3. Plesna atmosfera

Usredotočujući se na ritam već nakon nekoliko prvih satova shvaćate da tu niste došli vježbati već plesati i dobro se zabavljati izmišljajući nove poteze i izbacujući iz sebe svu svoju energiju.


4. Poboljšava raspoloženje

Ako želite spojiti vježbu s wellness opuštanjem od stresa, zumba djeluje i na tom polju. Doduše, svaka vrsta aktivnosti oslobađa od stresa, ali uz plesnu ekipu i glasnu, energičnu glazbu, mir u duši je zajamčen. Uostalom, istraživanja su pokazala da visoka energetska kardiovaskularna vježba poput plesa oslobađa najveću količinu endorfina.

5. Ubrzava metabolizam

Ako želite sagorjeti kalorije što je brže moguće, bitno je pronaći način da ubrzate metabolizam, a zumba je, naravno, baš za to. A to znači i da će rezultati doći i prije nego što mislite. 

>>Koliko kalorija "troši" jedan običan Zumba trening?<<

Ne čini li vam se da je zumba zato idealna za siječanj?

Da lakše pobijedimo zimsku depresiju i blagdansku ostavštinu. 

Pročitajte više