5 razloga zašto trebate pametni sat!

Foto: Promo

PAMETNI sat više je od uređaja koji samo pokazuje točno vrijeme. Čim ga stavite na zapešće svoje ruke pitat ćete se zašto ga niste ranije nabavili!

U posljednjih desetak godina ručni su satovi doživjeli pravu digitalnu revoluciju. Nekada su imali samo jedan zadatak, a danas ih se koristi za stotine drugih namjena zbog čega ih se s pravom naziva osobnim „digitalnim asistentima“. Ova mala elektronska sprava može raditi potpuno samostalno, ali je osnovna ideja njegovog postojanja da putem Bluetooth tehnologije živi u sinergiji s pametnim telefonom i tako unaprijedi, poboljša i olakša život korisnika. Za sve koji nisu sigurni je li kupnja modernog ručnog sata mudra investicija, donosimo pet razloga koji će ih navesti na promjenu mišljenja.

Nevjerojatno je praktičan…

Živimo u doba digitalizacije u kojem smo, htjeli mi to ili ne, često izloženi osjećaju da propuštamo nešto jako zanimljivo (skraćeno FOMO, eng. Fear of Missing Out). Zato na mobitelima često provjeravamo e-mailove, trzamo se na svaku obavijest s društvenih mreža ili krajičkom oka provjeravamo ekran da vidimo tko nas zove ili šalje poruke.

Što ako vam mobitel zvoni, ali nije na dohvati ruke? Nema panike, jer vam je pametni sat uvijek NA ruci! Drugim riječima, do poziva, obavijesti i ostalih informacija stižete tako brzo, da ne stignete reći „keks“. Zahvaljujući satu se možete javiti na hitan poziv dok vozite auto, odgovoriti na poruku dok šećete psa ispred zgrade ili vozite bicikl, a mobitel je u torbici ili džepu od sakoa.

S druge strane, pametni sat vam pomaže da se kroz dan fokusirate na bitne stvari jer mali ekran na satu ne dopušta da odlutate po bespućima interneta, kao što to činite na mobitelima u periodu dosade. Osim što time štedi vaše vrijeme, štedi i bateriju mobitela koji je u stanju mirovanja.

Diskretnost je još jedna prednost ovih malih gadgeta savršeno služe tamo gdje je uporaba mobitela neprikladna ili nemoguća, kao što su poslovni sastanci, predavanja ili kina i kazališta. Vibracija će vam signalizirati ako vas netko zove, a moći ćete pročitati poruku bez razmišljanja da ste uvrijedili sugovornika.

… i multifunkcionalan!

Pametni satovi posjeduju mnogo korisnih i zanimljivih funkcija koje se mogu primijeniti u mnogim područjima ljudske djelatnosti. Osim što je produžena ruka mobitela, smartwatch ima niz malih, ali važnih postavki poput žiroskopa, barometra, pulsmetra, pedometra, budilice, mjerača potrošnje kalorija, podsjetnika za razne planirane aktivnosti i senzora ambijentalnog osvjetljenja.

Ovi moderni mali uređaji imaju mnoštvo drugih korisnih opcija kao što je kompas, prikaz vremenske prognoze, GPS navigacija, reprodukcija glazbe i još mnoge druge aplikacije koje korisnik može sam instalirati.

Mjeri kvalitetu zdravlja

Ako živite brzim tempom i ne stižete se ispravno brinuti o sebi, ovaj sat će vam biti od velike koristi. Na njemu možete pratiti koliko ste kalorija unijeli i potrošili, jeste li popili dovoljnu količinu vode i kvalitetno se naspavali. Pojedini modeli imaju mogućnost izmjeriti i tlak, odnosno detektirati kada ste pod velikim stresom.

Potiče na kretanje

Prije par godina mnogima je bilo čudno vidjeti trkača s mobitelom na nadlaktici, a danas je trčanje bez pomoći elektronike nezamislivo. Fitness entuzijasti i sportaši vole što njihovi sportski satovi prate i analiziraju treninge, daju preporuke kako postići bolje rezultate ili kada je najbolje vrijeme za odmor.

Čak i ako niste zagriženi sportaš, ova spravica vas može natjerati da napravite tih par stotina koraka više nego jučer, odvozite biciklom koji kilometar dalje i koristite stepenice umjesto lifta.

Investicija u zdravlje

Pametni satovi nisu stvoreni da bi zamijenili mobitele, već da usko surađuju kako bi nam olakšali svakodnevicu i pritom čuvali zdravlje. Za razliku od drugih novih tehnologija, ovi su uređaji poprilično povoljni, pogotovo ako uzmete u obzir što sve s jednim sportskim satom dobivate!

Kad već imate pametan telefon, vrijeme je za korak dalje i nabavku pametnog sata. Ne lutajte gradom u potrazi za kvalitetnim i vizualno atraktivnim modelom s pregršt funkcija, već svratite do Hervisa, najpouzdanije trgovine sportskom opremom u Hrvatskoj! Provjerite ponudu pametnih satova!

Pročitajte više