Bivši kuhar kraljevske obitelji otkrio omiljeno alkoholno piće kraljice Elizabete

Foto: EPA-EFE

KAO kraljica Ujedinjenog Kraljevstva, kraljica Elizabeta II. je izuzetno zauzeta za jednu  94-godišnjakinju.

Dok se njezin suprug, vojvoda od Edinburgha, povukao s kraljevskih dužnosti još 2017. godine, kraljica je i dalje uvijek prisutna figura kraljevske obitelji pa je tako čak i tijekom pandemije koronavirusa odradila nekoliko kraljevskih angažmana, ali isključivo pridržavajući se mjera o socijalnoj distanci.

Pa, kada sve to znate, vrlo lako vam je zamisliti kraljicu kako se na kraju dana opušta uz čašu omiljenog pića.

Poznato je da brojni brendovi alkoholnih pića nose kraljevsku oznaku. Za takav status se moguće prijaviti tek nakon što se određeno piće poslužuje najmanje pet godina na kraljevskom dvoru. Neka od pića koja nose tu oznaku su i Agnostura, Bacardi-Martini, šampanjac Bollinger, šampanjac GH Mumm, šampanjac Krug i škotski Johnnie Walker.

No, koje je kraljičino omiljeno piće?

Darren McGrady, koji je više od desetljeća radio kao osobni kuhar kraljice Elizabete II., a kasnije je služio princezi Diani i njezinim sinovima, Williamu i Harryju, nedavno je otkrio sve što kraljica pojede u danu. Dijeleći seriju videozapisa na YouTubeu, bivši kraljevski kuhar objasnio je da je za vrijeme dok je radio za nju, između 1982. i 1993., kraljica uživala u četiri manja obroka dnevno i nikada nije preskakala popodnevni čaj - čak i kad su bili na kraljevskoj jahti Britannia na turneji po Australiji.

Uz to, najdraže joj se opustiti uz džin i Dubonnet - slatki aperitiv na bazi vina, rekao je McGrady za CNN.

Vrlo je važno i kako se priprema ova kombinacija pa je McGrady objasnio da ga kraljica preferira Dubonnet i džin u omjeru 2:1.

Uz to, ponekad se uz večeru počasti i čašom slatkog, njemačkog vina, navodi Independent.

Pročitajte više