Black Friday je idealan dan za kupnju električnog bicikla!

Foto: Promo

VEĆ neko vrijeme razmišljate o vlastitom električnom biciklu, ali vas visoke cijene tjeraju da tu želju odgodite. Ne čekajte drugu priliku jer uskoro dolazi Crni petak, dan kada cijene vrtoglavo padaju!

E-bicikli su sve popularnije prijevozno sredstvo među Hrvatima. Voze ih i mlado i staro, poslovni ljudi, djeca i umirovljenici, te su sjajan izbor za one koji svakodnevno prevaljuju veće udaljenosti, bez obzira pedaliraju li iz zabave i rekreacije ili odlaze na posao. Iako je bicikl na struju skuplji od klasičnog dvokotača, isplati ga se kupiti kao dugoročnu investiciju.

Mislite ekološki i brinite za svoje zdravlje, ali i novčanik! 

Za sve one koji su u nedoumici kupiti ga ili ne, navest ćemo nekoliko prednosti. Prosječna tržišna vrijednost jednog e-bicikla daleko je niža od skutera ili motocikla, a pogotovo automobila. Ne gube se vrijeme i živci u prometnim gužvama, ne kasni se na posao zbog zastoja i nema stiskavca u javnom prijevozu jer se vozite po uređenim biciklističkim stazama dok vam vjetar miluje kosu. Ujedno ne trebate razmišljati o rastu cijena goriva, gubiti vrijeme u potrazi za slobodnim parkirnim mjestom niti kupovati mjesečne pretplatne karte za gradski prijevoz. Iako okrećete pedale, na posao stižete “svježi i suhi“, pa čak i ako vozite uzbrdo – jer struja radi za vas! 

Navedene pogodnosti najviše se sviđaju ljudima koji se svaki dan voze i po 50-tak km do posla (ako ne i toliko još natrag kući), a potom i rekreativcima, pustolovima i zaljubljenicima boravka u prirodi. E-bicikli predstavljaju prijevozno sredstvo s najvećim osjećajem slobode koji ćete ikad osjetiti, ne zagađuje okoliš, a poboljšava zdravlje i raspoloženje.

Nikad veća ponuda električnih bicikli

Black Friday akcije posljednjeg petka u studenom spustit će cijene električnih bicikla do vrlo privlačnih iznosa. Čini vam se kao super rješenje za vaše potrebe, no još uvijek niste dovoljno sigurni koji bicikl odabrati kada na tržištu ima toliko modela.

Da razjasnimo, Pedelec (eng. Pedal Electric Cycle) su bicikli s pomoćnim elektromotorom kao potpora vozaču. Moraju imati “blokadu“ najveće brzine na 25 km/h i snagu do 0,25 kW, a svi jači modeli morat će se registrirati kao mopedi ili motocikli, dok ćete vi morati u autoškolu po vozačku dozvolu. Baš kao što kod “klasičnih“ bicikala postoje različite vrste i namjene, tako je i kod e-bicikala:

  • Gradski – dizajnirani su za vožnju po asfaltu na putu do posla, tržnice ili do centra na kavi s prijateljima i stoga su opremljeni udobnim sjedalom, niskog okvira s motorom i baterijom s prednjim, stražnjim ili srednjim pogonom, blatobranima, svjetlom i nosačima tereta ili košarom
  • Fitness (treking ili cross) – spoj sportskog i komfornog ugođaja za osobe koje vole voziti po asfaltu i makadamu ili zemlji, s užim gumama i visoko pozicioniranom sjedalu, ali bez blatobrana, košara da bi se uštedjela težina bicikla
  • Brdski – imaju sposobnost svladavanja ozbiljnog brdskog terena, a u tome im pomažu šire gume, odlični amortizeri i kočnice za što sigurniju vožnju u teškim uvjetima
  • Sklopivi – s manjim dimenzijama kotača, prikladnim za one koji žele da im bicikl stane u prtljažnik auta ili garažu.

Svatko može naći e-bicikl koji mu odgovara, samo treba znati na kojem ćete ga terenu voziti i koliko. Te informacije će vam pomoći i kod odabira motora i kapaciteta baterije, ali i razne dodatne opreme.

Fantastične akcije i vrtoglava sniženja na Crni petak odlična su prilika da si napokon kupite toliko željeni e-bicikl. Tko zna kada ćete dobiti drugu šansu! Iskoristite nevjerojatne Black Friday popuste u Hervisu i već se ove jeseni provozajte na biciklu vaših snova!

Pročitajte više