Britanac oborio svjetski rekord podigavši 130 kilograma srednjim prstom

STEVE KEELER posramio je čak i najsnažnije dizače utega postavivši novi svjetski rekord u mrtvom dizanju, ali samo jednim srednjim prstom. Ovaj 48-godišnjak iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji radi kao voditelj maloprodaje i živi u Shepherdswellu, oborio je prethodni svjetski rekord koji je bio nepromijenjen cijelo desetljeće.

Steve je podigao 130 kilograma, što je otprilike težina jednog trosjeda, i držao je taj teret 8 sekundi pred svjedocima.

"To je samo nešto s čime sam se odlučio malo zabaviti i ne doživljavam to previše ozbiljno", rekao je Keeler za South West News Service. "Bio sam oduševljen kada sam saznao da sam pobijedio. Rado ću jednog dana o tome pričati unucima."

Keeler, koji je proučavao i bavio se borilačkim vještinama od tinejdžerskih dana, počeo je trenirati s utezima prije otprilike četiri godine.

Tijekom pandemije zabavljao se u kućnoj teretani svog prijatelja, kada je shvatio da je blizu rušenja nasumično odabranog rekorda

"U izolaciji smo trenirali zajedno u teretani, a nakon što sam se petljao s nekim utezima, jednim prstom sam pomaknuo uteg koji je bio prilično težak," rekao je Keeler. "Postavljali smo izazove da vidimo koliko možemo podnijeti, a ja sam se pitao koji je svjetski rekord. Nije bio puno veći od onoga što sam podigao."

Prethodni rekord držao je Armenac Benik Israyelyan, koji je podigao 121 kilogram. Nakon što je Keeler otkrio koliko je već bio blizu rušenja svjetskog rekorda, počeo je trenirati i na kraju uspio potući taj rezultat.

"Najteži dio izazova je bol"

"To je nevjerojatno bolno, ali moji prsti su jaki i ponosan sam na svoj uspjeh", rekao je Keeler. "Nije težina problematična, već osjećati tu bol, a ako to možeš, onda si dobro. Morate preboljeti bol, ne možete joj samo podleći - morate proći kroz nju. To je nešto što sam cijelo vrijeme trenirao."

Unatoč tome što je postavio svjetski rekord, Keeler nije u potpunosti zadovoljan. Razmišlja o daljnjem treniranju jer želi oboriti vlastiti rekord. "Mislim da sam u stanju podići 150 kilograma."

Pročitajte više