Čemu sve služi čaj od mente?

Foto: Instagram

ČAJ od mente jedan je od najpopularnijih čajeva, uz zeleni čaj, koji se dolaskom hladnijih dana redovito pije u mnogim domovima i kafićima.

Zato što je ukusan i osvježavajući, a vjerujemo i da znate da je itekako zdrav.

Kao uostalom svaki čaj.

No ako već godinama guštate u njegovu specifičnom okusu, a niste znali zbog čega je dobar, sad ćete se sigurno još više razveseliti narednoj šalici čaja od mente.

Zato što je menta odlična i ima široku primjenu.

Muče li vas desni i loš zadah, muči li vas probava, muka vam je ili vas boli želudac, naduti ste, a osjećate i da biste se mogli prehladiti... U svemu tome pomaže upravo menta. Uz to jača i naš imunitet, puna je vitamina B, kalija i kalcija pa je dobra i za opuštanje "tijela i duha".

Pomaže protiv nesanice, oslobađa od stresa, a ima i još jednu divnu karakteristiku. Osobe koje se bore s viškom kilograma mogle bi u menti naći svoj mali spas jer ona dokazano suzbija osjećaj gladi.

Pripazite samo da u njega ne stavite šećer. Zasladite ga zdravom varijantom i uživajte u tipičnom "međuobroku" stanovnika arapskih i afričkih zemalja, u kojima se već stoljećima svakodnevno ispijaju velike količine zaslađenog čaja od mente.

Tko zna, možda su i zbog toga uglavnom tako mršavi?

Ali oni znaju da sve te divne karakteristike dostupnog čaja od mente mogu biti i štetne ako se pije u velikim količinama.

Tad bi sve dobro moglo postati loše, poput usporenog rada srca, pospanosti, grčeva i proljeva, što je ujedno i dokaz da on zaista djeluje, a umjerenom bi se dozom smatrale dvije-tri manje šalice čaja tijekom dana.

Pijte ga uz voće i eto vam ukusan međuobrok koji suzbija glad, hrani, liječi i čuva vašu liniju.

Pročitajte više