Četiri fitness tajne kojima Kate Middleton može zahvaliti besprijekornu figuru

Foto: EPA-EFE

OTKAKO se udala za princa Williama 2011. godine, Kate Middleton postala je ikona mode i stila života milijunima ljudi širom svijeta. Čini se da svi žele ono što ona ima, uključujući njezine haljine, cipele, ali i izgled.

Iako postoje mnogi aspekti Kateinog života koje je teško oponašati, postoji jedna stvar koju možete učiniti poput vojvotkinje: vježbati. Kate je poznata ljubiteljica fitnessa i nikad se nije sramila pokazati ljubav prema vježbanju, bilo da igra galski nogomet, sprinta ili se hvali streličarskim vještinama.

Ako je suditi prema njezinim dosadašnjim izjavama, čini se da je njezina tajna vitkog izgleda upravo u tome da se voli baviti gotovo svim sportovima. Ona trči, pliva, bavi se HIIT-om i jogom te općenito razumije blagodati redovitog vježbanja. Dakle, ako postoji jedno fitness pravilo koje je odobrila vojvotkinja, to je da nikada ne biste trebali zazirati od promjene svoje rutine kako biste svoje treninge održali zabavnima i svježima.

1. Plankovi

Prema Daily Mailu, vojvotkinja od Cambridgea velika je ljubiteljica plankova, i to s dobrim razlogom. Plank u jednom potezu jača nekoliko mišićnih skupina, uključujući trbušne mišiće i gluteus.

2. Joga i pilates

Prema Daily Mailu, Kate također prakticira jogu kako bi ostala fleksibilna. Uz pomoć nje smanjuje i stres te poboljšava koncentraciju. Vojvotkinja od Cambridgea također je velika obožavateljica pilatesa, koji joj koristi za poboljšanje držanja. Pilates, inspiriran baletom i jogom, također može istegnuti i ojačati mišiće uz minimalan utjecaj na zglobove - što ga čini još jednim izvrsnim treningom za povećanje fleksibilnosti.

3. Kardio

Nadalje, Kate uživa u biciklizmu, trčanju i plivanju, a sve to su fantastične aerobne vježbe. 

Čak i ako nemate vremena za trčanje tri kilometra svaki dan, još uvijek postoje jednostavni načini za odrađivanje kardio treninga kod kuće. Louise Parker, Kateina bivša trenerica, preporučuje hodanje, preskakanje užeta ili plesanje kako bi vam se ubrzao rad srca. 

4. Vježbanje u paru

Vježbanje s partnerom može povećati motivaciju i dosljednost, što je dobra stvar za postizanje kondicijskih ciljeva. Tako je poznato da Kate teretanu dijeli sa sestrom Pippom Middleton, a jasno je da rezultati nisu izostali, piše Eat This, Not That.

Pročitajte više