Četiri trika uz koja će svaki roditelj biti u formi, zdrav i jak

Foto: 123RF

KAD postanu roditelji, mnoge majke i očevi zanemare vlastito tijelo. Pokušavajući balansirati posao, obitelj i prijatelje, jednostavno nemaju vremena za rekreaciju. 

Shaun Malligan, koji je i sam otac, osmislio je zdrave grickalice i otkrio četiri načina koja su mu pomogla da ostane u formi i zdrav, a istovremeno najbolji mogući otac svom djetetu i partner svojoj supruzi. 

1. Vježbajte ujutro

Bilo da trčite, vozite bicikl ili idete u teretanu, ustanite rano i obavite trening ujutro. Ako vježbate poslijepodne, često ćete trčati s posla na trening, a znate da biste trebali požuriti doma obitelji i pomoći djeci s raznim aktivnostima. Ujutro, pak, takve obveze ne postoje.

Velik plus je što ćete jutarnjom tjelovježbom ubrzati metabolizam, razbistriti um i imati energije za ostatak dana, barem ako vam je posao uredski.

2. Surađujte s dječjim kolicima

Ako ne možete izaći iz kuće i trenirati zbog djeteta o kojem morate brinuti, povedite dijete sa sobom. Malligan kaže kako su mu kolica za trčanje najbolja investicija. Tako izađe iz kuće, vježba, a dijete istovremeno boravi na svježem zraku i odspava. Kaže kako često trčeći prolazi kraj parkova u kojima stanu da se njegova kći zabavi dok on popije kavu.

3. Vježbajte uz djecu

Bilo da pokazujete djetetu kako se popeti na stablo ili ga gurate dok uči voziti bicikl, ne postoji ništa bolje od pogleda na dijete koje uživa dok ste vi aktivni. 

“Najljepša sjećanja iz djetinjstva su mi ona kada je tata sa mnom išao u park na nogomet ili trčanje. Isto radim sa svojom kćeri”, kaže Malligan koji je s kćeri počeo vježbati akrobatsku jogu u kojoj ona balansira na njegovim rukama i nogama. Kaže kako tako dodatno učvršćuju odnos.

4. Naoružajte se zdravim grickalicama

Kada ste zaposleni, često možete posegnuti za nezdravom hranom ili brzim varijantama užine poput peciva. 

Malligan smatra da biste se trebali na vrijeme pobrinuti da uvijek na dohvat ruke imate zdrave grickalice poput badema, voćke ili proteinskog obroka od grčkog jogurta i maslaca od kikirikija.

“Osim što ćete jesti zdravije, osjećat ćete se bolje nego da ste pojeli vrećicu čipsa”, poručuje Malligan.

Pročitajte više