Crossfit šampionka Lindy Barber svakog dana pojede dva doručka

Foto: Instagram

27-GODIŠNJA Lindy Barber crossfitom se bavi već punih sedam godina, a svojim nevjerojatno isklesanim trbuhom oduševljava sve zaljubljenike u fitness.

Dobro je poznata izreka da trbušnjaci nastaju u kuhinji, a to vrijedi i u slučaju ove crossfit šampionke.

''Čini mi se da ljudi imaju predrasude o tome što sportaši jedu. To nisu samo piletina i brokula'', otkrila je Barber za časopis Women's Health i dodala kako jede puno ugljikohidrata, proteina i nešto masti, a iako pomno prati unos makronutrijenata, ponekad si dozvoljava uživati u kolačima i sladoledu.

''Doručak je najvažniji i njemu dugujem snagu koju imam tijekom dana. Čim se probudim oko 5:30 popijem čašu vode, kavu i proteinski shake, a onda sama odradim trening'', kaže.

Nakon vježbanja, Barber priprema doručak koji jede oko 8 sati, a najčešće se sastoji od omleta od šest bjelanjaka i povrća poput špinata, kelja, paprike i gljiva. 

''Obično su to ostaci od večere dan prije'', izjavljuje. 

Osim toga, pojede i trećinu šalice zobene kaše s cimetom, žlicom maslaca od kikirikija i narezanim voćem poput kruške, jabuke ili jagoda. Time unese ukupno 21 gram proteina, 15 grama masti i 45 grama ugljikohidrata.

''Otkrila sam da je to obrok koji me zasiti, ukusan je i daje mi energiju'', pojasnila je Barber i dodala da će u nedostatku vremena ipak ponekad posegnuti i za proteinskom pločicom i voćkom.

Ako njezin jutarnji trening uključuje aerobne vježbe, dodat će još 15 grama ugljikohidrata. Zbog njih, tvrdi, bolje spava, osjeća manji bol i brže se oporavlja.

''Oko 80 posto vremena se držim točnih porcija. Drugih 20 posto su moja intuicija koju slijedim prije treninga. Jedem dok nisam sita. Ali kada sam na odmoru, dam si oduška'', priznala je.

Pročitajte više