Čudesan napitak pomaže skinuti centimetre u struku, a priprema se od tri sastojka

Foto: Shutterstock

PLAN mršavljenja uključuje zdravu prehranu, puno tjelovježbe i dovoljnu hidrataciju. Važnost vode ne treba podcijeniti. Ona igra veliku ulogu u skidanju kilograma jer pomaže u suzbijanju apetita, smanjenju unosa kalorija, učinkovitijem vježbanju i poticanju metabolizma. A postoje još dva sastojka koja možete dodati svojoj čaši vode i tako je učiniti još korisnijom. To su limun i chia sjemenke.

"Ne može se poreći da je voda jedno od najboljih i najzdravijih pića, ali ako je želite začiniti, slobodno joj dodajte limun i chia sjemenke. To može učiniti čuda", izjavila je za portal SheFinds nutricionistica Krutika Nanvati.

Prema Nanvati, ova dva moćna sastojka nude potencijalne blagodati za skidanje centimetara u struku.

"Prvo, voda s limunom je niskokalorično piće. Chia sjemenke mogu pomoći u poticanju metabolizma i zdrave probave, što također doprinosi mršavljenju. Osim toga, dodavanjem chia sjemenki povećavate količinu vlakana koje konzumirate, što pridonosi sitosti", pojasnila je.

Kako pripremiti napitak?

Nanvati kaže da u čašu tople vode iscijedite malo limunovog soka. Možete dodati i nekoliko kapi meda za bolji okus. Potom ubacite malo chia sjemenki (u prahu ili cijelih) i napitak je spreman za konzumaciju.

"Probajte ga popiti ujutro i iskoristit ćete višestruke zdravstvene dobrobiti koje nudi kao što su gubitak težine, detoksikacija i snaga antioksidansa", poručila je.

Naravno, ni jedno piće neće samo po sebi učiniti čuda jer je mršavljenje rezultat zdrave prehrane i ubojite rutine vježbanja, ali ispijanje ovog napitka neće ni škoditi.

Pročitajte više