Dermatolozi otkrivaju koliko često trebamo prati grudnjake, mogli biste se iznenaditi

Foto: Shutterstock

IAKO ne postoje istraživanja koja bi još uvijek dala točan odgovor na pitanje koliko bismo često trebali prati grudnjake, dermatolozi su se ipak uspjeli složiti kada je riječ o ovoj nedoumici. Međutim, njihov savjet, ali i objašnjenje mnoge bi mogli iznenaditi jer tek rijetke žene toliko često peru svoje grudnjake, donosi Cleveland klinika.

Prema objašnjenju dermatologa, grudnjake bismo u pravilu trebali prati nakon svega dva ili tri nošenja kako bi se održala pravilna higijena.

Isto tako, o tome koliko ćemo često prati grudnjake ovise i neki drugi čimbenici poput razine aktivnosti tijekom dana, godišnjeg doba te proizvoda koje nanosimo na tijelo, a mogli bi dospjeti na grudnjak, poput losiona za tijelo ili parfema.

Što se dogodi ako redovito ne peremo grudnjak?

Osim neugodnog mirisa uzrokovanog pojačanim znojenjem, neredovito pranje grudnjaka može imati i neke ozbiljnije posljedice, upozoravaju dermatolozi. Oni otkrivaju kako u tom slučaju može doći do neugodnih iritacija kože, svrbeži, ali i povećanog rizika od lokalnih kožnih infekcija.

Pročitajte više