Doktor podijelio odvratan razlog zbog kojeg uvijek treba oprati pupak

Foto: TikTok

SVI imamo pupak, ali neki ga zanemaruju i zaboravljaju redovito oprati. No sada je doktor Karan Rajna dao objašnjenje što se dogodi ako se pupak ne čisti često. Na TikToku je podijelio video žene koja je mužu pomogla očistiti pupak nakon što se počeo žaliti na bol. Kad je nakon podužeg kopanja izvukla masu, oboje su se šokirali.

"Sve rupe na tijelu mogu se ispuniti znojem, mrtvim stanicama kože, uljima, odjevnim materijalom, bakterijama i sličnim. A to može uzrokovati pojavu iscjetka i infekciju", pojasnio je liječnik. 

@crinc_3 Found a huge blackhead in my partners bellybutton!😳 #oddlysatisfying #blackheadsremoval #ingrownhairremoval #satisfyingextractions #blackhead #gross ♬ I'm Coming Out - Diana Ross

Studija iz 2012. pokazala je da većina sudionika istraživanja ima oko 67 vrsta bakterija u pupku, izvijestio je tada National Geographic. 

"Ako se ne pere redovito, u pupku se nakupljeni materijal može stvrdnuti i pretvoriti u kamenčić, a to sigurno ne želite. Kamenčići u pupku obično su crni, ali mogu biti i svjetlosmeđi", nastavio je dr. Rajan. 

@dr.karanr #duet with @crinc_3 natural ornaments! #schoolwithdrkaran ♬ I'm Coming Out - Diana Ross

Nedovoljna higijena pupka može uzrokovati i gljivične infekcije, piše Healthline. 

Pročitajte više