Elle Macpherson otkriva zbog čega s 54 godine živi i izgleda zdravije nego ikad

Foto: Instagram

ELLE Macpherson živi zdravo i izgleda nevjerojatno. No u svojoj kolumni otkrila je kako se čak i najzdravije žene ponekad osjećaju loše i trebaju nešto za podizanje energije. 

“Prije nekoliko godina osjećala sam se loše iako sam mislila da živim zdravim životnim stilom i uzimala sam sintetičke vitamine”, otkrila je Macpherson.

Nakon razgovora s nutricionisticom dr. Simone Laubscher, Macpherson je otkrila da joj nedostaje proteina. 

“Žensko tijelo u prosjeku treba 65 grama proteina svaki dan. Ako ih uključim u svaki obrok, dulje ću biti sita”, rekla je 54-godišnjakinja.

“Hranim se uglavnom veganski i za doručak preferiram proteinski shake jer mi daje snagu kad nemam energije.”

Kaže da joj proteinski shake pomaže u kontroliranju želje za slatkim. U ljetnim danima voli i "čokoladni" mousse koji sprema od zelenog povrća, proteinskog praha s okusom čokolade, pola avokada, svježeg špinata i filtrirane vode.

“Ovakav doručak je odličan za podizanje energije, a probiotici održavaju probavu zdravom i balansiranom, što znači da sam sretna iznutra i izvana”, rekla je Elle.

Prošloga mjeseca Elle je otkrila detalje o svojoj svakodnevnoj prirodnoj rutini pomoću koje izgleda sve bolje.

“Kad sam napunila 50 godina, nisam se osjećala dobro, a nisam ni izgledala dobro”, rekla je u showu Megyn Jelly Today objašnjavajući kako se borila s kožnim problemima, kosom i težinom.

Zbog svih tih problema odlučila je iskušati alkalnu prehranu, što je značilo ostaviti se alkohola i jesti uglavnom voće i povrće, bilo sirovo ili termički obrađeno.

“Volim sjemenke i orašaste plodove. Ne jedem meso i ribu. Ali ako posjetim prijatelje, jest ću što god pripreme”, otkrila je Macpherson.

Ujutro ne koristi zubnu pastu nego organsko kokosovo ulje, za koje tvrdi da je učinilo čuda za njezine zube i desni. Kune se i u moć četke za tijelo koju koristi za drenažu i poticanje cirkulacije.

Pročitajte više