Evo kako izgleda tijelo osobe koja je uspjela napraviti 100.000 koraka u jednom danu

YOUTUBER Will Tennyson poznat je po svojim videima u kojima vlastito tijelo dovodi do granica izdržljivosti. Prošle godine objavio je više takvih videa, od kojih je u jednom pokazao kako se može izgubiti skoro 2,5 kilograma i definirati mišiće hodajući 25 tisuća koraka dnevno.

U posljednjem videu Will je odlučio pomaknuti granice još dalje i napraviti sto tisuća koraka u jednom danu. To je oko 85 kilometara i deset puta više od preporučene dnevne količine. Izazov je započeo u 4 sata ujutro, a samo u prvih 80 minuta uspio je prohodati 9700 koraka (oko 7,5 kilometara). No već tu mu se javljaju prvi problemi budući da je obuo prekratke čarape pa su mu njihovi vrhovi raskrvarili zglobove.

"Ne osjećam se baš pozitivno oko ovog izazova", izjavljuje Will u videu tijekom prve stanke. Nakon stanke, izazov nastavlja na traci, gdje je uspio odraditi još 25.000 koraka prije nego što mu se javila nepodnošljiva bol u stopalima. Uz bol, Will prijavljuje i mučninu te oko podneva počinje preispitivati ideju o cijelom izazovu.

"Činjenica da je podne, a da sam ja tek uspio završiti pola izazova, dovodi me raznih razmišljanja. Stopala me ubijaju i definitivno krvare, koža mi se guli, a i smrdim neizdrživo", izjavljuje Will na pola videa. Nakon 70 tisuća koraka Willu se stanje dodatno pogoršalo i osim stopala počeli su ga boljeti i koljena, leđa, vrat, ramena i kukovi, a prema vlastitim riječima, imao je i nebrojenu količinu žuljeva.

Izazov je uspio završiti nakon punih 16 sati, a tijekom njega izgubio je 7738 kalorija i 1,5 kilogram. No kao što i sam na kraju kaže, nije vjerojatno da će ikad ponoviti ovaj izazov.

"Ovo je bez sumnje najteža stvar koju sam ikada u životu pokušao napraviti, ništa nije ni blizu", zaključio je na kraju izazova Will.

Pročitajte više