Evo koji se kruh smatra najgorim za osobe s visokim kolesterolom

Foto: Shutterstock

POVIŠENI kolesterol može biti frustrirajući zdravstveni problem s kojim moramo živjeti. Dijetetičari zato upozoravaju da, ako ne vodimo računa o svojim razinama kolesterola, one često mogu dovesti do začepljenja arterija i daljnjih srčanih komplikacija. Zbog toga je važno pratiti njegovu razinu i jesti hranu bogatu nutrijentima koja je zdrava za naše srce, što može pomoći u održavanju normalna razine kolesterola.

Kako donosi portal Eat This, uobičajena je zabluda misliti da samo trebamo izbjegavati hranu koja sadrži kolesterol ako želimo zadržati svoje razine kolesterola pod kontrolom. Umjesto toga, mnogo je važnije obratiti pažnju na masnoće i ugljikohidrate koje unosimo u svoje tijelo. Jedna od tih namirnica je i kruh.

Dijetetičari kažu kako je najgori kruh za ljude s povišenim kolesterolom običan bijeli kruh. Naime, kada jedemo jednostavne ugljikohidrate koji su lišeni vlakana, naše ih tijelo razgrađuje baš kao i šećer, a kao rezultat toga raste i takozvani loš ili LDL kolesterol. Jedenje rafiniranih ugljikohidrata poput bijelog kruha može imati negativan učinak na naše zdravlje jer uzrokuje dodatni rast kolesterola.

Pročitajte više