Evo zašto je jedenje paprike dobro za vašu kožu

Foto: Pexels

KOŽA je najveći organ ljudskog tijela, a o njoj se nije dovoljno brinuti samo nanošenjem kozmetičkih preparata. Iako bogata hidratantna krema i serumi mogu pomoći da koža sjaji, istinski izvor zdrave kože dolazi iznutra. To znači da je ono što jedete jednako važno za zdravu kožu i mladolik izgled koliko i ono što na nju nanosite.

Paprika je podcijenjena. Osim što obiluje hranjivim tvarima koje mogu spriječiti pojavu bora, povećava proizvodnju kolagena koji usporava starenje. 

Stylecraze piše da jedenje crvene paprike daje dozu antioksidansa koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji dolaze iz onečišćenog zraka i mogu uzrokovati prerano starenje ili čak rak.

Crvena paprika i u manjoj mjeri žuta pune su beta karotena i vitamina C. Beta karoten pomaže u sprečavanju propadanja stanica i oštećenja uzrokovanih UVA i UVB zrakama. Osim toga, tijelo pretvara beta karoten u vitamin A. Retinol, popularni sastojak proizvoda za njegu kože, zapravo je derivat vitamina A, navodi Healthline. 

Paprika je i puna vitamina C, koji je presudan u svakodnevnoj proizvodnji kolagena i smanjuje rizik od suhe i naborane kože.

Pročitajte više