Farmerica koja vježba jogu s kozama postala milijunašica

Foto: YouTube Screenshot

LAINEY MORSE je prije dvije godine pokrenula bizaran trend vježbanja joge s kozama.
Ova vlasnica farme u Albanyju u Oregonu s prijateljicom koja podučava jogu potpuno je slučajno započela trend vježbanja s kozama.

S obzirom na to da je postala hit i da su o njoj pisali mnogi svjetski mediji, Lainey Morse ubrzo je odustala od svog starog posla i u potpunosti se predala novom biznisu.



Ideja spajanje joge i koza je došla spontano. Morse se te godine razvela i dijagnosticirana joj je autoimuna bolest pa je bila jako depresivna, piše cnbc.com.

"Pronašla sam mir na farmi. Svakog dana sam provodila vrijeme s kozama. Onda sam počela i goste dovoditi. Sjedili bismo na prekrasnoj zelenoj livadi, a koze bi skakale oko nas", priča Morse.

"Onda mi je prijateljica koja podučava jogu rekla da je to sjajno mjesto za jogu. Bilo joj je baš zanimljivo što su tu i koze", dodaje Morse.

Lainey je marketinška stručnjakinja pa nije trebalo puno da shvati potencijal ove ideje. Napravila je nekoliko fotografija koje su odmah postale viralne. Kad je započela s poslom, već je imala 2300 ljudi na listi čekanja.

Joga s kozama je postala toliko popularna da je Lainey dala otkaz na poslu i potpuno se posvetila biznisu s kozama.




"Svi misle da sam luda. Bilo je teško ostaviti siguran posao sa zdravstvenim osiguranjem i pokrenuti ovakav biznis. Bilo je i jako puno nepredviđenih troškova. Jednom je oluja razbila sve šatore i morali smo sve ponovo nabaviti. Morala sam paziti i na materijale podloga za jogu jer su ih koze voljele jesti", priča Morse.

Ipak, ovaj potez se itekako isplatio. Morse danas vodi biznis joge s kozama na trima lokacijama. Svaka grupa prima do trideset ljudi, a svaki sat naplaćuje 35 dolara. Priznaje da je prve godine zaradila 160 tisuća dolara, a ove godine već dvostruko.

Pročitajte više