Fast food kalkulator: Koliko je vježbanja potrebno za sagorijevanje kalorija iz Big Maca?

Foto: Pinterest

ZA NEKE je ljude to uobičajeni način prehrane, dok drugim ljudima brza hrana iz popularnih svjetskih lanaca restorana predstavlja samo povremeni užitak.

Na internetskoj stranici Home Remedy Shop nalazi se online alat putem kojega korisnici mogu izračunati koliko im je izvođenja određene fizičke aktivnosti potrebno kako bi sagorjeli kalorije koje su unijeli u organizam konzumacijom brze hrane.

Ovaj alat podrazumijeva matematičku jednadžbu i energetske vrijednosti pojedine hrane iz 8 svjetskih lanaca restorana. 
 
Zasigurno ste se zapitali koliko je aktivnosti potrebno kako biste potrošili, na primjer, kalorije unesene konzumacijom Big Maca i prženih krumpirića. Ukoliko vas navedeno još uvijek zanima nema razloga da ostanete u nedoumici.
 
Sve što trebate je u online kalkulator unijeti vašu tjelesnu težinu te odabrati obrok iz jednog od 8 lanaca restorana.
 
Starbucks, Burger King, McDonald's, Chipotle, Taco Bell, Dunkin' Donuts, Subway i Wendy's mjesta su na kojima možete jesti brzu hranu i istovremeno znati koliko si "posla" zadajete. 
 
Ovaj kalkulator predlaže vam čak 8 različitih fizičkih aktivnosti putem kojih se možete riješiti grižnje savjesti koja je posljedica konzumacije brze hrane. 
 
Nadalje, ovaj kalkulator također će vam navesti i količine povrća koje podrazumijevaju jednaku kalorijsku vrijednost onoj koja je korištena u kalkulaciji.
 
Sljedeće kalkulacije načinjene su za žensku osobu koja teži 75 kg;

1. McDonald's


 


 
2. Burger King




3. Starbucks





4. Subway
 

 

 

Pročitajte više